Evlilikte maddiyat ne kadar önemli..?

kedijik

Daimi Üye
Tepki
11.923
Evlilikte maddiyat çok önemli.Huzur verir vermez o tartışılır.
Ama para yoksa,faturalar ödenemiyorsa,çocuğunun isteklerine yetemiyorsa o anne babanın evliliği huzur içinde olur mu?
Hiç sanmıyorum hatta mümkün görmüyorum...

zeynepnehir

Daimi Üye
Tepki
1.028
maddiyat önemli ama bi yere kadar herşey aşılır parasızlık neyki... yeterki gönüler bir olsun eşler birbirine destek olsun..:ask:

aysenim

Daimi Üye
Tepki
480
önemlidir ama geçimini sağlayabiliyorsa şükür etmeli evin huzurunu bozmasına izin verilmemeli..

Tepki
16
para herşey demek değil ama parasızda hayat zor,
zira para olmadan bir aşkı,evliliği süedürmek büyük sabır ve toleransa bağlıdır,
günümüzde de bu sabır bi çoğumuzda yok.
artık kredi diye birşey var ve durumu kötü olan birinin elinde bile son model telefon görebiliyorsunuz,ya da benzeri örnekler....
hal böyleyken,standartlar çok yükseldi.
böyle bir ortamda imkansızlıklarsa evlilikleri daha çabuk bitirmeye zemin hazırlıyor.
netice itibariyle,biriyle para için evlenilmez ama parasızda olmalı.
burada paranın işlevine bakmak lazım.
para bizim amaç mı araç mı?
eğer amaçsa bu hayatta çok üzülürüz çok...
ama araçsa problem yok.

nar-ı beyza

Daimi Üye
Tepki
1.231
para herşey değildir ama parasız da olmaz
ben çok zenginlikten de korkarım çok fakirlikten de orta halli olalım en iyisi
Rabbim bizleri azdıracak zenginlikten isyan ettirecek fakirlikten korusun
çok parayla sınav olunmak da parasızlıkla sınav olunmak da çok zor

Edoş

Aktif Üye
Tepki
112
@Leonie- kuzummm biz ne desek bunaa :findikim: bence herşey para değildir kararınca olsun yeterrr :ask:

Tılsım

Daimi Üye
Tepki
6.212
@Leonie- kuzummm biz ne desek bunaa :findikim: bence herşey para değildir kararınca olsun yeterrr :ask:

Kalpler bir olduktan sonra herşeyin üstesinden gelinir bitanem. Hakkımızda herşeyin hayırlısı olsun inşallah.
naƦ-ı ßeyza arkadaşımında dediği gibi Allah'ım isyan ettirici fakirlikten azdırıcı zenginlikten korusun.

evrem785

Yeni Üye
Tepki
20
Maddiyat bencede önemli. Geçim sıkıntısı aileyi huzursuzluğa ve mutsuzluğa itebiliyor. Ancak az ile yetinebiliniyorsa o zaman maddiyat sorun olmaz. :eek:

Aslı Oktay

Daimi Üye
Tepki
19.322
para aractır o muahkkak ama onemlı de rolu var burası gercek gecım darlıgı olan aıleler eskı turk fılmlerındekı gıbı olamıyor malesef her hallerınde gulunemıyor
Rabbım kımseyı gecım darlıgında koymasın basa gelen cekılır orası ayrı ama maddıyat onemlıdır

Çilekli Sakız

Moderatör
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
5.840
Kimse bana para önemli değil demesin.
Önemlidir çünkü herkes sevdiği insanla kaliteli bir hayat yasamak ister..
Size soruyorum kim ister ay sonunu düşünmek elektrik ne olacak su ne olacak doğalgaz ne olcak diye..Sonra çocukların olacak onlarında ihtiyacları olacak..Ve bir birey olarak sorumluluklar artacak..Artık eşler birlikte birbirine özel zamanlar geçirmek yerine düşünecekleri şey bunlar olacak..Buda zamanla aile içi sorunları ilgisizliği bunalımı depresyonu doğuracak...
Diyorum ki düzgün bir iş sahibi olup ailesini geçindirecek kadar kazanç elde eden insanlar olana dek evlenilmesin..Gerekirse kadında çalıssın , çalıssın ki hayatın tadını eşi ve çocukları ile doya doya geçirebilsin..

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar