Peynirli Çubuk
5 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tutam tuz
1 çay bardağı margarin
1 su bardağı rendelenmiş peynir
6 yemek kaşığı su
# Tüm malzemeyi karıştırın
# merdaneyle açın
#
# bıcakla çubuk şklinde kesin.
# üzerine yumurta sarısını sürüp,susam dökün
# afiyet olsun
Fırın Ekmeği (elde ve makinede yapılışı)
4 bardak beyaz un
1½ tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı instant kuru maya
1½ bardak su, oda sıcaklığında
1 tatlı kaşığı tereyağı, yumuşatılmış
2 ekmek için
# Elde Yapılışı:
# 1. Eğer elle yapıyorsanız unu, şekeri, tuzu ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın. Suyu ve tereyağını karışıma ilave edip 7-8 dakika kadar yoğurun. Hamurunuz oldukça yumuşak olacak ve şekil vermesi kolay olacaktır.
# 2. Eğer mikser ile yapıyorsanız, mikserinize hamur yoğurma aparatını taktıktan sonra unu, şekeri, tuzu ve kuru mayayı mikser kabına alın. Suyu ve tereyağını karışıma ilave edip 3-4 dakika kadar yoğurun. Hamurunuz oldukça yumuşak olacak ve şekil vermesi kolay olacaktır.
# 3. Hamurunuzu ağzı kapalı bir kaba alıp evinizin ılık bir köşesinde 1 saat mayalanmaya bırakın.
#
# 4. Hazırladığınız hamuru 2-3 dakika yoğurun, ikiye ayırıp 20 cm uzunluğunda iki rulo haline getirin. Aralarında 10-15 cm boşluk kalacak şekilde iyice unlanmış tepsiye yerleştirin.
#
# 5. Tepsinin üzerini streçfilm ile kaplayıp 1 saat ılık bir yerde bekletip tekrar mayalanmasını sağlayın.
#
# 6. Mayalanan ekmeğin üzerine çok keskin bir bıçak yardımıyla verev olarak 4-5 çizgi çizip 10 dakika daha bekletin.
#
# 7. Ekmeği fırına vermeden 10 dakika önce fırına dayanıklı küçük bir kaba ½ bardak kaynar su ilave edip fırının tabanına arka köşeye yerleştirin.
#
# 8. Önceden ısıtılmış 230 derece fırında yaklaşık 20 dakika, ya da üstü iyice kızarana kadar pişirin.
#
#
#
# Makinede Yapılışı:
#
# 1. Makinenin ekmek pişirme haznesini mutfak tezgahına alıp pervaneyi takın. Makineyle birlikte gelen kap ve kaşık ölçülerini kullanarak, hazneye ilk olarak suyu ve tereyağını koyun. Unu bir kaşıkla serperek suyu örtecek şekilde ilave edip üzerine haznenin bir köşesine tuzu karşı köşesine şekeri ekleyin. Unun ortasında küçük bir çukur açıp içine mayayı serpiştirin.
#
# 2. Ekmek haznesini makineye yerleştirip kapağını kapayın.
#
# 3. Beyaz ekmek, 750 gram, orta kızarıklık seviyesini seçerek makineyi çalıştırın.
#
# 4. Programın ilk 5-10 dakikasinda makinenin kapağını açıp malzemelerin iyice karışmış olduğunu kontrol edin. Eğer karışmamış malzeme varsa plastik bir spatula ile karışmasına yardım edin.
#
# 5. 10 dakika sonra hamurun yapısını kontrol edin. Hamurun kulak memesinden daha da yumuşak olması gereklidir. Hamurunuz çok kuru ve sert olmuşsa birkaç kaşık su ilave ederek yumuşacık bir hamur elde etmelisiniz. Eğer cıvık olmuşsa birkaç kaşık un gerekebilir.
#
# 6. Pişme sinyalinden 5 dakika sonra, kalın bir fırın eldiveni kullanarak hazneyi makineden çıkarın. Ekmeği plastik bir bıçak yardımıyla kenarlardan ayırıp bir soğutma teline veya ızgara üzerine alın. 30-40 dakika beklettikten sonra kesin.
#
Kırmızı Mercimek Köftesi
1. 1 su bardağı mercimek
2. 1 su bardağı köftelik bulgur yani düğ
3. 1 kuu sğan
4. 2 yemek kaşığı salça
5. tuz,pulbiber,maydanoz
6. marul,limon
# mercimeği 2,5 su bardağı suyla pişirin
# düğ katıp kapağını kapatın soğusun
# ayrı bi tavada küçük küçük doğradığınız soğanı kavurun
# salça nbiber ve tuzu ekleyin
# iki karışımı birleştirin maydanoz ekeyi yoğurun
# marul ve limonla servis yapın afiyet olsun
Ev yapımı puding 5 su bardağı süt
3 -4 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 su bardağından biraz az şeker
yarım yemek kaşığı paket yağ
aynı puding gibi pişiriyoruz
afiyet olsun
kızlar bu tarifi kayınvalidemden aldım
evde pastanız için çikolata sosunuz yada krem şantinzi yoksa onun yerinede kullanabilrisiniz