Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
4 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
4 yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı kabartmatozu
1 çay kaşığı karbonat
1,5 su bardağı un
Üzeri için 1/2 su bardağı süt
Yapılışı:
-Şeker,sıvıyağ,süt ve kakaoyu homojen bir kıvam alana dek çırpın(3-4dakika).Bu karışımdan 1 su bardağı ayırın.
-Kalan sıvı karışıma yumurtaları tek tek ilave edin ve karıştırın.
-Un,karbonat ve kabartmatozunu aynı bir kaba eleyin.
-Kuru karışımı üç ayrı aşamada sıvı karışıma , tekrar eleyerek ilave edin. Bu aşamada mikser yerine mutlaka tahta bir kaşık kullanın ve unu hamura çırpar şekilde değil de alt üst ederek yedirin.
-Orta boy dikdörtgen kalıba (Benim kullandığım 18x26cmlik) yağlı kağıt serip hamuru boşaltın. Kağıt kullanmayacaksanız kalıbın sadece tabanını yağlayın, kenarlarına yağ sürmeyin ki kek hamuru kabarırken yan yüzeylere kolayca tutunabilsin.
-170 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.
-Ayırdığınız 1 su bardağı kakaolu sosa 1/2 su bardağı süt ilave edin ve çırpın.
-Sıcak kekin her yerine hazırladığınız sosu dökerek yedirin ve sıcak fırına koyup çekmesini sağlayın.
-Kek soğuduktan sonra 1 gün buzdolabında bekletin.
-Soğuk keki dilimleyin. Yaz aylarında dondurma , kış aylardında ev yapımı çikolata sosu ile servis edin.
Tarif netten alıntıdır.
Görseller için özür dilerim kızlar..Gece yaptığım için pastaları aceleyle bu kadar oldu resimler...Ama lezzetler mükemmel..Denendi..