Fındık Kurdu'nuzun Mutfak Maceraları:)

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.396
Puan
113
Yarın oğlumun doğum günü için muhakkak yapacağım.
Ellerine sağlık Fındığım:eek:
Çok özledim ama ben Fındığım seni yaaa:aglayan:
 

Aslı Oktay

Daimi Üye
Katılım
30 Haziran 2011
Mesajlar
12.828
Tepki
19.322
Puan
113
Yaş
35
Konum
İstanbul
ben cok severim ama daha denemek nasip olmadi burda hamsi yok kral balik var buyuk balik onu alip pisiriyorum hamsiyi cok ozledim yaaa
cok guzel gorunuyo ellerinize saglik
 

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.117
Tepki
83.535
Puan
113
Konum
İstanbul
Fındık Kurdu çok alemsin ya :kptmya: ellerine sağlık eminim tadı çok güzel olmuştur
 

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
65.258
Tepki
55.615
Puan
113
Yaş
33
Konum
kocaeli
Çok değişik hiç yemedim :ne:
Ellerine sağlık balım :huhuu:
 

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.117
Tepki
83.535
Puan
113
Konum
İstanbul
Lilava Tarifi için öncelikle çok teşekkür ederim.
Ben kakao koymadım kızım bebekli kurabiye istediği için kurabiye kalıbı aldım.Dün yaptım çok beğendik.

İki renkli kurabiye-Lilav

attachment.php


iki renkli kurabiye
Malzemeler:
1 su bardağı nişasta-ben bugday kullandım
2 su bardağı un
150 gr. oda ısısında margarin
1 poşet şekerli vanilin
1 su bardağı tepeleme pudra şekeri
1 yumurta
1 çay kaşığı dolusu kabartma tozu


Hamurları bir kaba koyup buzdolabında yarım saat dinlendirin. Daha sonra iki hamuru da aynı büyüklükte açın ve kurabiye kalıplarını bastırıp tepsiye diizn.180 derecede pişirin.

Çok sempatikler canıım :sevindirikasli:
 

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.117
Tepki
83.535
Puan
113
Konum
İstanbul
Öncelikle bu güzel tarifi bizlerle paylaşığı için incime çok ama çok teşekkür ediyorum

Galeta unlu rulo poca-resimli - Hanimefendi.com - Kadın sitesi

GALETA UNLU RULO POGACA

2nkqwds.jpg


eja4pt.jpg


Galeta Unlu Rulo Poğaça


Malzemeler:

* 150 gram margarin
* yarım su bardağı zeytinyağı
* yarım su bardağı yoğurt
* 1 çay kaşığı kabartma tozu
* bir tutam tuz
* 1 yumurta (sarısı içine, beyazı dışına)
* 3 su bardağı un (birden boşaltmayın)
* Üzeri için 1 çay bardağı kadar galeta unu

İç Harcı:

* 4 tane orta boy haşlanmış patates
* karabiber, kırmızı biber, tuz
* 50 gram rende beyaz peynir
* bir tutam ince kıyılmış maydanoz


Yapılışı:

Un dışındaki tüm malzemeyi karıştırın.
Yumuşak bir hamur elde edene kadar unu kaşıkla kontrollü bir biçimde ekleyin.
Hamuru ikiye bölün ve unlu zeminde merdane yardımıyla açın. Fazla kalın yada ince olmayacak.
İç malzemesinin tümünü karıştırın.
İçin yarısını açtığınız hamurun tümüne yayın ve hamuru rulo yaparak kapatın. (Kenarları hafif kapatarak düzgün bir rulo olmasına dikkat edin)
Rulonun üst tarafına yumurta akını sürün. Galeta ununun birazını zemine boşaltın ve yumurta sarılı kısmı üzerine yuvarlayın. Bu biçimde rulonun etrafının tamamını galeta ununa güzelce bulayın. Verev dilimleyerek yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Diğer hamur içinde aynı işlemi uygulayın ve 190 dereceli önceden ısınmış fırında poğaçaları pişirin.

Şahane bir tarif her ikinizinde ellerine sağlık :eek:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst