ben gelin olunca bir gün inşallah ki sanmıyorum bu tatlıyı yapıcam herifime:kayris::kayris::kayris:
Malzemeler
Malzemeler:
5 adet kuru kayısı
içi için: 100 gr havuç rendesi
100 gr tozşeker
yarım limon
60 gr toz fındık
60 gr toz ceviz
60 gr haşlanmış piriniç
şerbeti için: 200 gr süzme bal
Hazırlanışı
Hazırlanışı
5 adet kayısıyı 5 dakika suda haşlayın. Havuç reçeli için, bir kaba tozşekeri ve havucu koyun, yarım limon suyu da ekleyerek reçel yapın.
Bir kaba hazırladığınız havuç recelinin şerbetini süzerek 2 kaşık reçel, haşlanmış pirinç, toz fındık ve toz şekeri ilave edip karıştırın.
Haşlamış olduğunuz kayısıların içlerine bir kaşık yardımı ile hazırladığınız içten koyun.
Şerbeti için süzme balı 2 dakika kaynatın. İçlerini doldurduğunuz kayısıları süzme balın içine koyup biraz kaynatın.
Servis kabına havuç reçelini biraz yayın. Üzerine tatlıları yerleştirin. Ilık olarak servis yapın.
ALINTIDIR...
Malzemeler
Malzemeler:
5 adet kuru kayısı
içi için: 100 gr havuç rendesi
100 gr tozşeker
yarım limon
60 gr toz fındık
60 gr toz ceviz
60 gr haşlanmış piriniç
şerbeti için: 200 gr süzme bal
Hazırlanışı
Hazırlanışı
5 adet kayısıyı 5 dakika suda haşlayın. Havuç reçeli için, bir kaba tozşekeri ve havucu koyun, yarım limon suyu da ekleyerek reçel yapın.
Bir kaba hazırladığınız havuç recelinin şerbetini süzerek 2 kaşık reçel, haşlanmış pirinç, toz fındık ve toz şekeri ilave edip karıştırın.
Haşlamış olduğunuz kayısıların içlerine bir kaşık yardımı ile hazırladığınız içten koyun.
Şerbeti için süzme balı 2 dakika kaynatın. İçlerini doldurduğunuz kayısıları süzme balın içine koyup biraz kaynatın.
Servis kabına havuç reçelini biraz yayın. Üzerine tatlıları yerleştirin. Ilık olarak servis yapın.
ALINTIDIR...