Gelin tatlısı

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.319
Hanım Göbeği Tarifi

30r_hanim-gobegi-300x250.jpg
MALZEMELER:-2,5 su bardağı un
-1 küçük paket margarin (1 parmak genişliğinde parça ayrılacak: 100 gr.)
-4 yumurta
-3 su bardağı şeker
-1 /4 limon suyu
-1 tutam tuz
-2 su bardağı zeytinyağ veya ayçiçek yağı (kızartma için)
YAPILIŞI:
1- Şeker, 3 su bardağı su ile kaynatılıp köpükleri alınır. Limon suyu ilave edilip, biraz koyulaşınca ateşten alınır.
2- Bakır bir tencereye 2 bardak su, margarin, tuz konup kaynatılır. Elenmiş un birden ilave edilip karıştırarak pişirilir. Tencereye yapışmayacak duruma gelince ateşten alınır. Ilınınca yumurtalar birer birer kırılır. İyice karıştırılır.
3- Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. Yağlanmış avuç arasında yuvarlanıp yassıtılır ve parmakla ortası delinir.
4- Isıtılmış yağa konur. Tava hafifçe sallanarak pembe renkte kızartılır. Fazla yağını alması için kağıt üzerine çıkarılır.
5- Sonra şuruba atılır. Birkaç kere çevrilip 5 dakika kadar bekletilir ve tabağa alınır.
Not:
1) Hazırlanan hamur hurma şeklinde yapılabilir.
2) Tatlının içinin iyi pişmesi için yağı her sefer soğutmak gerekir.
3) Tatlının hamur olmaması için şurup soğuk, pişen hamur ise sıcak olmalıdır.

Ahanda arattim bu cikti,hemde ayni resim. :ilknur:

ayser

Daimi Üye
Tepki
7.439
Zuzu allah iyiliğini versin bende elime büyüteç alıp baktım doğru kayısı bunlar nasıl yapmışlar bu kadar muntazam olunca şaşırdım.Dedim acep zuzu yanlış resim mi koydu. -hmm

OP
zuzu44

zuzu44

Daimi Üye
Tepki
8.685
ya arkadaşlar görsel güzel dursun diye aynı resmi kullanmış olabilirler ama gözümle yapılışını gördüm köyde dahada birşey demiyorum

OP
zuzu44

zuzu44

Daimi Üye
Tepki
8.685
bakın yine bu tatlıya benzer bir tatlı daha bak buda hanım göbeği gibi ama kayısı arkadaşlar has kayısı:kayris::kayris:
attachment.php

Ekli dosyalar

• gelin_hanim_tatlisi.jpg
    gelin_hanim_tatlisi.jpg
    32,9 KB · Görüntüleme: 51

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.920
ya arkadaşlar görsel güzel dursun diye aynı resmi kullanmış olabilirler ama gözümle yapılışını gördüm köyde dahada birşey demiyorum

Anam sinirlendin mi sen kızma kıyamam tamam hadi iki türlüde oluyor diyelim yoksa sen beni ilk gördüğün yerde :alsana: iyi anlaşırken aramız açılmasın bacım :kptmya:

O sonradan eklediğin kayısı bak doğru hanımgöbeği ortası delik oluyor :eek:

OP
zuzu44

zuzu44

Daimi Üye
Tepki
8.685
Anam sinirlendin mi sen kızma kıyamam tamam hadi iki türlüde oluyor diyelim yoksa sen beni ilk gördüğün yerde :alsana: iyi anlaşırken aramız açılmasın bacım :kptmya:

o sonradan eklediğin kayısı bak doğru hanımgöbeği ortası delik oluyor :eek:

yok ulen ne kızıcam delü:kayris::kayris::kayris:yakında malatyaya gitmeyi düşünüyorum o ablayı bulmaya:kayris::kayris::kayris::kayris::kayris:-kop-kop

OP
zuzu44

zuzu44

Daimi Üye
Tepki
8.685
amma meşhur oldum tatlı sayesinde iyi çıkış yakaladım :kptmya::kptmya::kptmya::kptmya::kptmya::kayris::kayris::kayris:her gün tartışmalı bir tarfi bulucam hoşuma gitti bu durum:kayris::kayris::kptmya::kptmya:

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.920
yok ulen ne kızıcam delü:kayris::kayris::kayris:yakında malatyaya gitmeyi düşünüyorum o ablayı bulmaya:kayris::kayris::kayris::kayris::kayris:-kop-kop

:kptmya: :kptmya: seviyon yani beni hala iyi bari :panter: o ablanın kulakları ne çınlamıştır ha kim anıyor diyordur :gul:

Neyse konuya döneyim tarifi okuduğum kadarıyla güzel denenebilir kolay ve şık bir tatlıya benziyor sağol canımcım :hhhhhh:

amma meşhur oldum tatlı sayesinde iyi çıkış yakaladım :kptmya::kptmya::kptmya::kptmya::kptmya::kayris::kayris::kayris:her gün tartışmalı bir tarfi bulucam hoşuma gitti bu durum:kayris::kayris::kptmya::kptmya:

Şu durumuda kendine çevirdin ya helal sana :gul:

OP
zuzu44

zuzu44

Daimi Üye
Tepki
8.685
:kptmya: :kptmya: seviyon yani beni hala iyi bari :panter: o ablanın kulakları ne çınlamıştır ha kim anıyor diyordur :gul:

Neyse konuya döneyim tarifi okuduğum kadarıyla güzel denenebilir kolay ve şık bir tatlıya benziyor sağol canımcım :hhhhhh:

Şu durumuda kendine çevirdin ya helal sana :gul:

heee ulen bi tatlıya seni satıcağımımı sandın delüüüüüüüüüü:kayris::kayris::kayris::kayris:valla ablanın kulakları iyi çınladı ........

OP
zuzu44

zuzu44

Daimi Üye
Tepki
8.685
:kptmya::kptmya::kptmya::kptmya::kptmya:güzel isim sadiye kayısı göbeği tuttum bu tatlı ismini......

bu arada sıla evet tartışmalı tatlılar bölümü açıcam ben resim koyucam siz bulmaya çalışacaksınız:kptmya::kptmya::kptmya::kptmya::kptmya::kptmya::kptmya:

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.920

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar