Günün Duası (Hep Birlikte Birbirimize Dua Edelim)

sunay

Daimi Üye
Tepki
2.121
sen çok büyüksün YARABBİ dualarımızı kabul edensin cümlemizi şeytanın şerrinden kötü insanların şerrinden sana sığınırız YARABBİ çocuklarımızı sana layık kul peygambere layık ümmet analarına babalarına hayırlı evlat eyleYARABBİ bizi kimseye muhtaç etme çok verip azdırma az verip muhtaç etme yarabbi

G

Gülden Gül

Misafir
ALLAH'ım ;
iyi düşünemiyorum..
isabetli kararlar veremiyorum..
sebeplere riayette bir sürü hata ettigim gibi seninle olan münasebetlerimi de muhafaza edemiyorum..
öyle yetersiz..
o derece tutarsız
ve o ölçüde çaresizim..
beni düzeltirsen ancak sen düzeltirsin..
bana hataalrımı telafi imkanı ver..

G

Gülden Gül

Misafir
Mevlam ey Mevlam!
Sen bağışlayansın, ben ise günahkâr; günahkâra bağışlayandan başka kim merhamet eder?
Sen Galip’sin, ben ise mağlup; mağluba Galip’ten başka kim merhamet eder?
Sen eğitensin, ben ise eğitilen; eğitilene eğitenden başka kim merhamet eder?

Hazreti Ali (ra)

Nurcihan

Aktif Üye
Tepki
117
Allah’ım Senin adını zikrettiğimde seni yüreğimde hissetmeyi
Seni her şeyden ve herkesten çok sevmeyi
gönülden teslim olup
hakkıyla korkmayı diliyorum

Kristen Stewart

Daimi Üye
Tepki
49.269
dua_1243766007.jpg

rüzgar gülü

Daimi Üye
Tepki
10.147
Ey kullarına yeten Kâfi,
Ey her türlü derde deva veren Şâfî,
Ey vaadinde duran Vâfî,
Ey maddi ve manevi dertlere afiyet veren Muâfî,
Ey her şeyiyle yüce olan Âlî,
...Ey kullarını iyiliğe ve Cennete davet eden Dâî,
Ey iyi kullarından hoşnut olan Râdî,
Ey hikmet ve adaletle hükmeden Kâdî,
Ey varlığının sonu olmayan Bâki,
Ey dilediğini doğru yola ulaştıran Hâdi,
Sen bütün kusur ve noksan sıfatlardan münezzehsin,
Senden başka İlah yok ki bize imdat etsin.
Emân ver bize, emân diliyoruz. Bizi Cehennemden kurtar.

rüzgar gülü

Daimi Üye
Tepki
10.147
Yüceler Yücesi Rabb'imize sonsuz hamd ve şükür, Efendiler Efendisi Peygamberimiz'e, diğer enbiyâ-ı izâma, ehl-i beyte, sahabe-i güzîne ve Hakk'ın bütün sâlih kullarına zerrât-ı kâinat adedince salât ü selam ediyor, başta ülkemiz fertleri ve topyekün inananlar olmak üzere bütün insanlığı en kısa zamanda zulüm, tecavüz, açlık, yoksulluk gibi elem verici dertlerden arındıracağına ve dünyanın çehresine insanca yaşama, sulh, esenlik, emniyet, adalet, hürriyet boyalarını bir kez daha çalacağına katiyen inandığımız Rabb'imize el açıp yürekten ve ızdırar diliyle bir kere daha "Âmin!" diyoruz:

Ya Rabbelâlemîn! Zayıf ve aciz kulların olarak yüce huzuruna baş koyduk; kendimize zulmettiğimizi ve daha başka günahlarımızı itiraf ediyor ve "Tevbeler olsun ya Rabbi! Tevbeler olsun!" diyoruz. Senin hoşnut olmadığın ne kadar çok günaha bulaşmışsak hepsi için bağışlanma diliyor, bunun için de yüce dergâhına iltica ediyoruz. Gaffâr ism-i cemîlinin hakkı için, ne olur, günahlarımızı ört ve bizi onların kirinden, isinden, pasından, tozundan, dumanından arındırarak zâhir ve bâtın latîfeleri dupduru insanlar haline getir! Şayet kusur, hata, günah ve isyanlarımızdan dolayı isimlerimiz şakîler defterine kaydolmuşsa, ne olur bahtına düştük, ismimizi oradan kaldır ve iyilerin, makbul ve mukarreb kulların isimlerinin kayıtlı olduğu kütüğe yazdır!.

Rabb'imiz! Haddimizi aşarak bütün bunları Senden isteme cür'etinde bulunuyoruz, zira gidecek başka hiçbir kapımız yok ve Sen de bizim yegâne Mevlâ'mızsın! Hem ne güzel Mevlâ ve ne güzel Dostsun! Ne olur, eksik gedik de olsa teveccühlerimizi kabul buyur; ar ve utanç sebebi olabilecek durumlara düşmemize müsaade etme!

Bizi lütfen ve keremen huzurundan boş geri çevirme!..

rüzgar gülü

Daimi Üye
Tepki
10.147
Kâinatın bütün zerreleri –hem hep beraber hem de teker teker– acz ve ihtiyaç lisanlarıyla, varlığına ve birliğine şehadet ettikleri Âlemlerin Rabbi Allah’a hamdler, senâlar, şükürler olsun. Ve varlığın şifresini çözüp, âyât-ü beyyinâtını keşf ve beyan eden Habîb-i Ekremi ile âl ü ashabına, sair enbiya ve mürselîn ihvanına ve ibâd-ı sâlihîne salât ü selamlar olsun...

Ey ululuğu ve azametiyle beraber bize bizden daha yakın bulunan Yüceler Yücesi Rab! Talep ettiğimiz şeylerin biricik sahibi Sensin; her zaman acz u fakr ve ihtiyaçlarımızın ibresi de Seni gösteriyor; öyleyse başka hangi kapıya yönelebiriz ki.!

Bilerek ve bilmeyerek işlediğimiz hadd ü hesaba gelmeyecek kadar hata ve günahlardan dolayı Sen’den cüdâ düştük. Bu acınacak halimizi Sana arzediyor ve yakınlığını diliyoruz. Diliyoruz Rabbimiz zira biliyoruz ki, Sen’in lütf u keremin sadece mukarrebîne has değildir; bilakis Sen şayet dilersen bizler gibi isyan vadilerinde dolaşan kullarına da ihsanda bulunur ve nimetlerini sağanak sağanak yağdırırsın, ey rahmeti her zaman gazabının önünde olan Rahman ve ey sevdiği kullarını, zâlimlerin, fâcirlerin, fâsıkların, münafıkların ve mülhidlerin acımasızlığına asla terketmeyen Rahîm!

Ey selamet ve esenliğin kaynağı, biricik melceimiz, yegâne Rabbimiz!

Biz mücrim kullarını bütün yaramaz ve uygunsuz düşünce ve davranışlardan sıyanet buyur.. topyekün bela ve musibetlerden bizi koru.. dünyada da, ahirette de utanç verici, yüz kızartıcı, rezil rüsvâ edici hallere düşmekten muhafaza et!

Yâ Mevlânâ Yâ İlâhenâ! Biliyor ve inanıyoruz ki, Sen, kullarının ibadet ü tâatına asla ve kat’a muhtaç olmadığın gibi, onların işlediği masiyetler de Sen’in ululuğuna asla zarar veremez. Ne olur, bahtına düştük, kasden ya da min gayr-i kasdin, içine düştüğümüz kusurlardan dolayı bizi muâheze etme! İhlas-ı tâmma mazhar olmuş kullarının arasına bizi de al ve ibadetlerimizin riya ve süm’a gibi virüslerle kirlenmesine izin verme!..

Niyazımızın âhirinde Hakk’a kurbet kahramanlarının seyyidi, Sen’in Habîbin ve Rasûlün Hazreti Muhammed’e ve yine Sana vuslat iştiyakıyla her zaman yanıp tutuşmuş âl ü ashabına salât ü selam ediyor, dualarımızı Kâbe-i Muazzama’da, sâat-i icabede, makbul kullar tarafından yapılmış dualar gibi kabul etmeni diliyoruz. Yakarışlarımızı kabul buyur Rabbimiz!

AMİN!!!

rüzgar gülü

Daimi Üye
Tepki
10.147
Ey talihsizlerin sığınağı,
ey âcizlerin güç kaynağı,
ey dertlilerin tabibi
ey yolda kalmışların yol göstereni!
Ey çaresizler çaresi!
ve Ey her duada bulunana icabet eden ululuk tahtının Sultanı!
İçinde bulunduğumuz kadir gecesi hürmetine
bizleri affeyle ya Rabbi

rüzgar gülü

Daimi Üye
Tepki
10.147
"Sana teslîm oldum ey Rabbim! Sana îmân etdim, sana tevekkül etdim ve sana yöneldim, inanmayanlara karşı, sana dayanarak mücâdele etdim ve neticede ancak seni hakem olarak kabul etdim, benim evvelki yapdıklarımı da, sonradan yapacaklarımı da, gizli yaptıklarımı da açık yapdıklarımı da mağfiret et."

neşe_li

Daimi Üye
Tepki
642
Ya Rab!Mü'minin,Müslüman'ın ve mazlumun yardımcısı ol!Onlara hidayet,galibiyet ve muzafferiyet ihsan eyle!

rüzgar gülü

Daimi Üye
Tepki
10.147
İlahi yarabbi son nefesimde kendime malik olmadığım zaman bu duamı sana emanet ederim.selatu selaya yolladım mevlaya, sen cümlemizin muradını ver gelecek cumaya.

Lailâhe illallah ve cellü edası ile, Rabbim muradımızı ver melekler duası ile, lailâhe illallah kalbimizi karartma,rızkımızı azaltma, kabrimizi daraltma, senden başka kapı aratma,muhanete muhtac etme.

Lailâhe illallah imanla sabır, Muhammedün Resullullah azabsız kabir .

Allahım beni af eyle, her derdimi def eyle, rızkımızı bol eyle, kabrimizi nur eyle, sual meleklerinin cevabını muktedir eyle.

Evvelim Allah, ahirim Allah, kalbimde beytullah, lailâhe illallah Muhammedün Resullullah.

Eşhedü enla ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abduhu ve Resuluhu.

Allahım şeytanın şerrinden , kabirdeki yılanlardan, çiyanlardan, ölümün dehşetinden, kabrin azabından, sıratın zulmetinden muhavaza eyle Allahım.

Ölümün hayırlısını , 3 ayların birisini, yasinin yarısını , okurken ölmeyi nasip eyle yarabbi. Amin

rüzgar gülü

Daimi Üye
Tepki
10.147
Kâinatı yaratan ve ayakta tutan Âlemlerin Rabbi Cenab-ı Hayy u Kayyûm’a mevcûdâtın zerreleri adedince hamd ü senâlar ediyor; varlığa bir rahmet ve şefkat âbidesi olarak gönderilen İnsanlığın Medâr-ı İftiharı, Peygamberimiz Hazreti Ahmed ü Mahmûd u Muhammed Mustafa’yı, âlini ve ashabını da sonsuz salât ü selamlarla anıyor; aczimizi, fakr u zaruretimizi bütün güzelliklerin hakîkî sahibi Mevlâ-yı zü’l-Cemâl nezdinde şefaatçi yapıp ellerimizi açarak bir kez daha ‘Amin!’ diyoruz:

Ey keremi bir gölge hükmünde olan bütün keremlerin aslı ve menbaı Kerîm Rabbimiz!

Biz, mücrim kapıkulların olarak inanıyoruz ki, Sen’in ihsanların ve lütufların sadece iyi ve itaatkar kimselere mahsus değildir. Bilakis Sen bütün kullarını görüp gözetir ve onlardan hiçbirini mahrumiyet içinde bırakmazsın; bırakmazsın, zira Sen Ekremü’l-Ekremînsin.

Ya Rabbe’l-âlemîn! Sen’in kereminin, rahmetinin, merhametinin herkesi ve her şeyi çepeçevre sarıp sarmaladığı mülahazasıyla biz de huzurunde elpençe divan duruyor ve bizim gibi isyan vadilerinde düşe kalka yürüyen günahkârları da kereminden mahrum etmemeni diliyoruz; diliyoruz, çünkü Sen fazlı ve keremi bol, hazineleri için bitip tükenme asla söz konusu olmayan yegâne Rabsın!

Rabbimiz! Bize kötülük yapanlara iyilikle mukabelede bulunmamızı ve seyyiâtı hasenâtla savmamızı emreden de yine Sensin! İşte biz de Sen’den böyle bir muâmele ümid ediyor, hata ve kusurlarımızı setredip ihsanlarınla bizi de sevindirmeni diliyoruz. Bu türlü bir iyiliğin Yüce Zâtına yaraşacağında ise zerre kadar şüphemiz yoktur, ey Merhametlilerin en Merhametlisi olan Ulu Allahımız!

Duamızın sonunda âlemlere rahmet olarak gönderdiğin İnsanlığın Efendisi’ne, aile efradına ve seçkinlerden daha seçkin yol arkadaşlarına bir kere daha salât ü selam ederek bunları nihayeti olmayan hazinelerinden bize bahşetmeni diliyoruz. Reca duygularımıza mukâbelede bulun ve bizi eli boş geri dönen talî’sizlerden eyleme!..

AMİN!

rüzgar gülü

Daimi Üye
Tepki
10.147
Rabbimiz! Bize kötülük yapanlara iyilikle mukabelede bulunmamızı ve seyyiâtı hasenâtla savmamızı emreden de yine Sensin! İşte biz de Sen’den böyle bir muâmele ümid ediyor, hata ve kusurlarımızı setredip ihsanlarınla bizi de sevindirmeni diliyoruz. Bu türlü bir iyiliğin Yüce Zâtına yaraşacağında ise zerre kadar şüphemiz yoktur, ey Merhametlilerin en Merhametlisi olan Ulu Allahımız!

Duamızın sonunda âlemlere rahmet olarak gönderdiğin İnsanlığın Efendisi’ne, aile efradına ve seçkinlerden daha seçkin yol arkadaşlarına bir kere daha salât ü selam ederek bunları nihayeti olmayan hazinelerinden bize bahşetmeni diliyoruz. Reca duygularımıza mukâbelede bulun ve bizi eli boş geri dönen talî’sizlerden eyleme!..

AMİN!

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar