Günün Mutfak Sırrı

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.117
Tepki
83.535
Puan
113
Konum
İstanbul
new_chef.gif


Günün Mutfak Sırrı


resim

icon3.gif
Limon,portakal gibi asitli meyveleri mutfağınızın
tezgahı üzerinde kesmeyin.Çünkü asit,mermere
zarar verir ve tezgahınızda lekeler oluşur.


 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.117
Tepki
83.535
Puan
113
Konum
İstanbul
new_chef.gif


Günün Mutfak Sırrı

Mısır ununun kepeğinden ileri gelen
toksinler zehirlenmelere yol açabilir.
Bozulmasını ve oluşacak kötü sonuçları önlemek için,
mısır ununu buzdolabında saklayınız.


 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.117
Tepki
83.535
Puan
113
Konum
İstanbul
new_chef.gif


Günün Mutfak Sırrı

Evde pudra şekeri bulunmadığı zamanlar,
bir bezin içine toz şekeri koyup
üzerinden sıcak ütü geçirerek,
ev yapımı pudra şekeri elde edebilirsiniz.




 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.117
Tepki
83.535
Puan
113
Konum
İstanbul
new_chef.gif


Günün Mutfak Sırrı

Kristal görünümlü buz elde etmek için,
suyu muhakkak kaynatalım ve soğuduktan
sonra buz kalıplarına koyup donduralım.
Kaynamış suda oksijen azaldığı için,
buzun mat görüntüsü ortadan kalkar.


26407,xcitefun-heart-ice-cubes.jpg






 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.117
Tepki
83.535
Puan
113
Konum
İstanbul
new_chef.gif


Günün Mutfak Sırrı

Elmalar birkaç gün durunca buruşur.
Bir saat kadar soğuk su içinde bırakırsanız,
eski hallerini alacaklardır.




 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.967
Tepki
56.317
Puan
113
Yaş
43
Konum
Almanya
new_chef.gif


Günün Mutfak Sırrı

Mısır ununun kepeğinden ileri gelen
toksinler zehirlenmelere yol açabilir.
Bozulmasını ve oluşacak kötü sonuçları önlemek için,
mısır ununu buzdolabında saklayınız.
Bunu bilmiyordum bak önemli bir bilgi :acep:
new_chef.gif


Günün Mutfak Sırrı

Evde pudra şekeri bulunmadığı zamanlar,
bir bezin içine toz şekeri koyup
üzerinden sıcak ütü geçirerek,
ev yapımı pudra şekeri elde edebilirsiniz.
Bunu deneyecegim :ask:
new_chef.gif


Günün Mutfak Sırrı

Kristal görünümlü buz elde etmek için,
suyu muhakkak kaynatalım ve soğuduktan
sonra buz kalıplarına koyup donduralım.
Kaynamış suda oksijen azaldığı için,
buzun mat görüntüsü ortadan kalkar.


26407,xcitefun-heart-ice-cubes.jpg

new_chef.gif


Günün Mutfak Sırrı

Elmalar birkaç gün durunca buruşur.
Bir saat kadar soğuk su içinde bırakırsanız,
eski hallerini alacaklardır.
Harika bilgiler, sagol canim :ask:
 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.117
Tepki
83.535
Puan
113
Konum
İstanbul
new_chef.gif


Günün Mutfak Sırrı

Makarna haşlarken, haşlama suyuna
bir bardak et suyu yada
tablet atarsak tadı daha güzel olur.

pasta.gif

 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.117
Tepki
83.535
Puan
113
Konum
İstanbul
new_chef.gif


1332914978_balik.gif
Günün Mutfak Sırrı
1332914978_balik.gif


Balıkların üzerine biraz limon suyu
sürersek hem lezzeti artar,
hemde zehirlenmeleri önler





 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.117
Tepki
83.535
Puan
113
Konum
İstanbul
new_chef.gif


Günün Mutfak Sırrı

Mayalandırılarak yapılan
hamurların besin değeri
çok daha yüksektir

:incim:



 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.117
Tepki
83.535
Puan
113
Konum
İstanbul
new_chef.gif


Günün Mutfak Sırrı

Yeşil sebzelere renk veren klorofil maddesidir.
Pişirdiğinizde sebzelerin bu yeşil rengi
daha az kaybetmeleri için, önce
bol buzlu suda bekleterek,
klorofilin sabitleşmesini sağlayın.

food.gif

 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst