Günün Mutfak Sırrı

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.273
Tepki
83.781
Puan
113
Konum
İstanbul
new_chef.gif


Günün Mutfak Sırrı

Tavanızı az yağladıktan sonra
fesleğen yapraklarını 3-5 dakika çevirin;
yemeklerinizi hem görsel,
hem de lezzet olarak renklendirecek
bir sonuç elde edeceksiniz.

 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.273
Tepki
83.781
Puan
113
Konum
İstanbul
new_chef.gif


Günün Mutfak Sırrı

Çocuklar meyveli gazozu çok sever.
Çok tüketildiğinde çocuklar için
zararlı olabilen bu içecekler yerine,
portakal suyu hazırlayıp içine
biraz maden suyu ilave ederseniz,
gazoz istemekten vazgeçebilirler.
Çocuklara, böylece sağlıklı bir
içecek sunmuş olursunuz.
 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.273
Tepki
83.781
Puan
113
Konum
İstanbul
new_chef.gif


Günün Mutfak Sırrı

Mayonez yaparken
zeytinyağı yerine susam yağı
kullanırsanız mayonez kolay bozulmaz.
 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.273
Tepki
83.781
Puan
113
Konum
İstanbul
new_chef.gif


Günün Mutfak Sırrı

resim


Sucukları serin bir yerde asmak yetmez.
Zamanla üstlerini beyaz bir küf kaplar.
Zaman zaman sucukların üstünü,
yarıya kestiğiniz bir limonla silin.
Küflenmesini önlersiniz.


 

sabriyehanim

Yeni Üye
Katılım
7 Haziran 2013
Mesajlar
2
Tepki
3
Puan
3
Yaş
55
Konum
istanbul
Baharat Saklama Koşulları

Baharatlar yemeklerimizin tadını kazanmasında vazgeçilmez yardımcımızdır. Kullandığınız baharatın yemeğinize istediğiniz tadı vermesi için aromasını kaybetmemiş olması çok önemlidir. Eğer baharatlarınızı kapalı dolapta saklarsanız, baharatlarınız aromasını yitirir. Bu nedenle baharatlarınızın aromasını yitirmemesi için, doğrudan güneş almayan raflarda saklamanız gerekir. kaynak:iyiyemeginsirri bloğu:ask:
 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.273
Tepki
83.781
Puan
113
Konum
İstanbul
new_chef.gif


Günün Mutfak Sırrı

Hazırladığınız pizza hamurunun
daha yumuşak olmasını istiyorsanız
hamuru hazırlarken sade un ile
patates nişastasını yarı yarıya kullanın.
:incim:

 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.273
Tepki
83.781
Puan
113
Konum
İstanbul
new_chef.gif


Günün Mutfak Sırrı

Mercimek çorbası, başlı başına
çok lezzetli ve vitaminli bir yemektir.
Eğer bu çorbanın daha besleyici olmasını istiyorsanız,
kaynama aşamasında içine 1 su bardağı erişte katabilirsiniz.
Bunun yanı sıra mercimeği çeşitli sebzelerle pişirirseniz
vitamin değeri daha da yüksek olur.
 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.273
Tepki
83.781
Puan
113
Konum
İstanbul
new_chef.gif


Günün Mutfak Sırrı


Kızartacağınız balıkların
çıtır çıtır olmasını istiyorsanız
balıkları una bulamadan önce süte batırın.
Daha kıtır olduklarını göreceksiniz.


 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.273
Tepki
83.781
Puan
113
Konum
İstanbul
new_chef.gif


Günün Mutfak Sırrı

Şekerlenmiş bal kavanozunu
içi sıcak su dolu bir kabın içine yerleştirin.
Su soğuduktan sonra bal da eski halini alacaktır.
 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.273
Tepki
83.781
Puan
113
Konum
İstanbul
new_chef.gif


Günün Mutfak Sırrı

Pirzola, biftek, köfte gibi etleri dondurmadan önce
her dilimin aralarına yağlı kağıt koyarsanız,
birbirlerine yapışmalarını önlersiniz.
Böylece her seferinde gerekli olduğu kadar parçayı alır,
gerisini dondurucuda bırakabilirsiniz.
 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.273
Tepki
83.781
Puan
113
Konum
İstanbul
new_chef.gif


Günün Mutfak Sırrı

Kuruyan, bayatlayan ekmekleri,
kesme şeker iriliğinde doğrayın.
Daha sonra fırında hafifçe kızartın.
Naylon torbalara ya da kavanozlara doldurup,
buzdolabında saklayın. Bu küçük ekmek parçalarını,
kızartarak çorbaların üzerine serpin.
Böylece hem ekmekleri değerlendirmiş,
hem de çorbayı doyurucu bir hale getirmiş olursunuz.
 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.273
Tepki
83.781
Puan
113
Konum
İstanbul
new_chef.gif


Günün Mutfak Sırrı

Kızartma yağının etrafa sıçramaması için
tavaya iki parça ekmek kabuğu atın.
Basit bir yöntemle ocağınızı ve mutfağınızı
yağ lekelerinden korumuş olursunuz!
 

Aslı Oktay

Daimi Üye
Katılım
30 Haziran 2011
Mesajlar
12.828
Tepki
19.322
Puan
113
Yaş
35
Konum
İstanbul
new_chef.gif


Günün Mutfak Sırrı

Kuruyan, bayatlayan ekmekleri,
kesme şeker iriliğinde doğrayın.
Daha sonra fırında hafifçe kızartın.
Naylon torbalara ya da kavanozlara doldurup,
buzdolabında saklayın. Bu küçük ekmek parçalarını,
kızartarak çorbaların üzerine serpin.
Böylece hem ekmekleri değerlendirmiş,
hem de çorbayı doyurucu bir hale getirmiş olursunuz.

bunu burdakı restorantlarda yapıyorlar :cistak::cistak:
 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.273
Tepki
83.781
Puan
113
Konum
İstanbul
new_chef.gif


Günün Mutfak Sırrı

Peynirin kesik kenarlarına tereyağı sürersiniz
sertleşip kurumaz.
 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.273
Tepki
83.781
Puan
113
Konum
İstanbul
new_chef.gif


Günün Mutfak Sırrı

Avokado ve muzları olgunlaştımak için
onları bir elmayla birlikte
2-3 günlüğüne kağıt keseye hapsedin.


 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.273
Tepki
83.781
Puan
113
Konum
İstanbul
new_chef.gif


Günün Mutfak Sırrı

Limon sert ise kesmeden önce
1–2 dakika sıcak suda tutun.

resim




 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.273
Tepki
83.781
Puan
113
Konum
İstanbul
new_chef.gif


Günün Mutfak Sırrı

Balık kızartırken yapacağınız bir iki ufak değişiklikle
çok daha değişik tatlar yakalayabilirsiniz.
Örneğin, kızartma yağının içine bir tutam tatlı kırmızı biber serpin.
Bu şekilde balığın rengi çok daha güzel ve parlak olur.
Ayrıca, kırmızı biber de balığa değişik bir lezzet verir.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst