Günün Mutfak Sırrı

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.273
Tepki
83.781
Puan
113
Konum
İstanbul
new_chef.gif



Günün Mutfak Sırrı

Haşladığınız ıspanağın suyuyla
mayonezinizi kolaylıkla boyayabilirsiniz,
değişik bir garnitür olur.



 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.273
Tepki
83.781
Puan
113
Konum
İstanbul
new_chef.gif



Günün Mutfak Sırrı

Ayva reçeli yaparken eğer ayvanın
yumuşak ve suyunun pelte gibi olmasını isterseniz,
kaynayan şeker, suyunu iyice çekmeden
ayvalar içine atılmalıdır.
Yahut ayvaları evvelce pişirip yumuşadıktan sonra
şekerini katmalı, hafif ateşte iki saat pişirmelidir.
O zaman rengi de güzel olacaktır.



 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.273
Tepki
83.781
Puan
113
Konum
İstanbul
new_chef.gif



Günün Mutfak Sırrı

Yeşil soğanın çabuk çürümesi nasıl önlenir?

Suya koyun

Yeşil soğanı kestikten sonra bir kavanoz suya yerleştirin.
Cam kenarında güneş alan bir yer yerleştirin ve suyu
azaldıkça su ekleyin.
Böylece büyümeye devam edecekler ve
haftalar boyunca çürümeyeceklerdir.


 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.273
Tepki
83.781
Puan
113
Konum
İstanbul
new_chef.gif



Günün Mutfak Sırrı

Gravyer veya kaşar peynirinizin
fırında lif lif uzamasını sağlamak için,
büyük delikli rende kullanınız.



 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.273
Tepki
83.781
Puan
113
Konum
İstanbul
new_chef.gif


Günün Mutfak Sırrı

Et suyu pişerken ateşin durumu çok önemlidir.
Suyunu alacağınız eti önce çok kuvvetli ateşte
iki taşım kaynatıp köpüğünü alın,
sonra hafif ateşte kaynamaya bırakın.
Bu süre içinde etin tadının ve lezzetinin
tencerenin içinde kalıp sinmesi için,
mümkünse kapağın kenarını hamurla kapatın.



 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.273
Tepki
83.781
Puan
113
Konum
İstanbul
new_chef.gif


Günün Mutfak Sırrı

Fırında tavuk pişirirken
üstüne sürdüğünüz yağa
şeker ilave ederseniz
nar gibi kızaracaktır.



 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.273
Tepki
83.781
Puan
113
Konum
İstanbul
new_chef.gif


Günün Mutfak Sırrı

Buzluktan çıkan etin
çabuk çözülmesi için
bir kaba soğuk su ve tuz
koyduktan sonra içine eti koyun.
 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.273
Tepki
83.781
Puan
113
Konum
İstanbul
new_chef.gif

Günün Mutfak Sırrı

Açtığınız hamurun hafif olması için
bir miktar maden suyu katabilirsiniz.


 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.273
Tepki
83.781
Puan
113
Konum
İstanbul
new_chef.gif

Günün Mutfak Sırrı

Yumurta kabuğunu soymanın püf noktası

Kahvaltıda haşlanmış yumurta yemeye bayılıyorsunuz ancak kabuklarını soymak işkence gibi mi geliyor?
İşte pratik bir çözüm.

Yumurta haşlarken karşımıza iki sorun çıkar.
Birincisi yumurtaların kaynarken çatlaması ve içlerinin çıkmasıdır.
Yumurtayı soğuk suya koyup yavaş ateşte kaynatırsanız
çatlama ihtimalini azaltmış olacaksınız.

Diğer bir sorun da yumurtanın kabuklarının inatla soyulmamasıdır.
Kaynattığınız suya bir çay kaşığı karbonat eklerseniz
kabukların daha kolay soyulduğunu göreceksiniz.


 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.273
Tepki
83.781
Puan
113
Konum
İstanbul
new_chef.gif

Günün Mutfak Sırrı

Pasta yaparken
kek kalıbınızı katı yağ yerine sıvı yağla yağlayın,
hem yağlanması daha kolaydır
hem de bu şekilde yapmak pasta kekinizin
yanma ihtimalini azaltır.
 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.273
Tepki
83.781
Puan
113
Konum
İstanbul


Günün Mutfak Sırrı

Yufka ile yapılan böreklerde
tepsiye yaydığınız yufkaların üzerine
eritilmiş margarin ve sütten oluşmuş
karışımı dökerseniz böreklerinize
ayrı bir lezzet katarsınız.
 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.273
Tepki
83.781
Puan
113
Konum
İstanbul
new_chef.gif

Günün Mutfak Sırrı


Haşladığınız ıspanağın suyuyla
mayonezinizi kolaylıkla boyayabilirsiniz,
değişik bir garnitür olur.


 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.273
Tepki
83.781
Puan
113
Konum
İstanbul
new_chef.gif

Günün Mutfak Sırrı

Pilavınızı tekrar ısıtırken,
bir kabın içinde ateşe su koyup
kaynayınca tencerenizi içine oturtursanız
pilavınız taneli kalır ve tazeliğini muhafaza eder.



 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.273
Tepki
83.781
Puan
113
Konum
İstanbul
new_chef.gif

Günün Mutfak Sırrı

Patates püresi yaparken
kullandığınız tuz kadar
şeker de katarsanız
daha iyi koyulaşır ve daha lezzetli olur.


 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.273
Tepki
83.781
Puan
113
Konum
İstanbul
new_chef.gif

Günün Mutfak Sırrı

Bazen fırında pişirdikleriniz kurur, kavrulur, sertleşir.
Bunu önlemek için, fırının içine,
bir bardak kadar su koyun.
Göreceksiniz, pişirdikleriniz çabucak
kavrulup kurumayacaktır.


 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.273
Tepki
83.781
Puan
113
Konum
İstanbul
new_chef.gif


Günün Mutfak Sırrı

Pasta yaparken kullanacağınız meyveleri,
uzun süre dayanmaları için
toz şekere bulamayı unutmayın.


 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.273
Tepki
83.781
Puan
113
Konum
İstanbul
new_chef.gif


Günün Mutfak Sırrı

Artan sandviçleri atmak yerine bir süre daha taze olarak saklayabilirsiniz.
Bunun için, sandviçleri taze ve yıkanmış kuru kıvırcık salata yaprağına sarın.
Bir tabağa koyup üzerini hafif nemli bir bezle örtün. Bu şekilde buzdolabına kaldırın.



 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst