65 kiloydum 90 kiloyla doğurdum
suan kac kilosun ki ?
ben kilolari verememekten cok korkuyorum.
cünkü tanidigim bir cok kisi veremedi
65 kiloydum 90 kiloyla doğurdum
suan kac kilosun ki ?
ben kilolari verememekten cok korkuyorum.
cünkü tanidigim bir cok kisi veremedi
şu an 73 (sabah tartıldım)
kötüden örnek olmaz sakın almayın bu kadar çok kilo , verilmiyo sonuç olarak..
14+5 olduk bugün 800 gr. almışım :sim3:
ilk aylarda zaten mide bulantısından ilk 4 ay kilo alınmıyor veriliyor ...ondan sonrası özellikle 5ve üzerinden sonra asıl kilolar 3 er 5 er geliyormuş ...ilk aylarda almayıp son 3 ay 20 kilo birden alan arkadaşlarım var ...ben nasıl olurdum acaba ama çok zayıf olan olanlar çok kilo alıyor bunu hep gördüm ..o yüzden normal kiloda hamile kalmak en iisi ..-hmm ben 2 gün yemeyi azaltsam hemen kilo veriyorum ..inş. bu hamilelikte de işe yarar ...anneme genetik olarak çok benziyorum ..o da 4 çocuk doğurdu ..eskiden 65 kilo imş..doğumdan sonra aldıklarını hemen verirmiş ...şimdi 60 kilo ...inş. her konuda olduğu gibi bu konuda da ona çekerim
arina 5.aydan sonra dikkat et .inş. almazsın
Canım ben ilk aylarda kg. vermedim hiç. Bundan sonra da dikkat edicem işte. Özellikle aldığım vitamin beni çok acıktırıyor.:ilknur: Ondan genelde onu içmeden önce meyve falan yiyiyorum işte
Birde çok su içtiğim için sanırım dengeli gidiyorum. Beyazları hayatımdan çıkardım zaten Şeker zaten kullanmazdım, şimdi de kullanmıyorum. Tatlı ve çikolata tarzı şeyelri de çok nadir yiyiyorum.
Ekmek olarakta genelde tahıllı, kepekli kullanıyorum. Hamur işi sevmezdim zaten. Onun için şanslıyım sanırım.
Birde sebze ağırlıklı besleniyorum genelde.
Zaten bende böyle anne ve doktor olduktan sonra zor kg alırım:gul: :gul:
bulantın olmadı mı hiç arina ...bulantın olmadıysa ii valla ...o da güzel ...genelde çok kusmalı geçer ilk aylar
evet su çok önemli işte ...
ben hiç su içmiyorum biliyormusun ..
su içmediğim halde böyleyim millet şaşıyor..
bir de su içsem somalililer gibi olurum herhalde ..
su içmek bana işkence gibi geliyor nedense ..
ne güzel bak sen severek içiyorsun demekki ..
kilo vermede en başta su geliyor çünkü ..
ben yazın 1,5 ayda 10 kilo vermiştim ...
o dönemde bile en fazla günde 2 litreye çıkabildim ..o da öğüre öğüre
aslında alışkanlık edinmek güzel işte hem de kiloya da etki ediyor ..
artık ben de bi gün hamile kalırsam mecburen içeceğim yapacak birşey yok
annen seni kontrol altına mı alıyor ..
o da ii aslında ..
sürekli ye diyen biri olsa ii olmazdı sanırım ..
şanslısın..
ama arina sadece sebzeyle olurmu ..hepsinden azar azar yemelisin bence ..
vucudun ete de ihtiyacı var ..
arada kaçırmadan ye bence ..
aman sanki bende beslenme uzmanıyım
Bulantım oldu canım, tiksindim ettim yani Ama hiç istifra etmedim. Kişiden kişiye de değişiyor ayrıca kendini şartlama kusucam diye)
Su gerçekten en güzel kg. verme aracı bence. Sende zorla da olsa iç. Ben günde 2 LT içiyorum kış için geçerli tabii Yazın daha fazla içiyorum.
Sadece sebze yemiyorum canım. Sebze ağırlıklı besleniyorum Yani et varsa yanında muhakkak sebzem oluyor. Çünkü bunlarda beni kabız yapmaktan kurtarıyor, demir hapı ve vitamin kabızlık yapıyorda...
Mesela haftada 3 gün et yiyorum. Kırmızı et, beyaz et ve balık...
Geri kalan 4 günde ise; sebze, baklagil...
Yoğurt ve peynir çok yerim; ama süte alışamadım bir türlü maalesefff :sim3:
hımm ii ozaman ..oldu şimdi
valla benim midem çok hassas ...
çok kusmalı geçer gibi geliyor niyeyse ..
hap içemem mesela ..
hangi hap olursa olsun mide bulantısı yapıyor ..
hadi bakalım arina bakalım kaç kilo alacaksın ..
raporunu alrız artık biraz daha geçsin de
Canım; ama hamilelik öncesi ve sonrasında dr. lar genelde folik asit, vitamin, demir hapı veriyorlar... Yandın o zaman)
Bakalım bu ay sonu gidicem doktora, belli olur :ilknur::ilknur:
17+6 haftalığım 6 kilo almışım....:gulegule:
valla ben şuan folik asit filan kullanmıyorum ...ilerde de verirse nasıl olacak hiç bilmiyorum valla .hapların yanında bir tane de mide bulantısı hapı içerim kesin yoksa hiç kullanamam ..çok zorlanıyorum ..
hadi bakalım arina hayırlısı