Hamsiyi nasıl yapıyorsunuz arkadaşlar?

sunay

Daimi Üye
Katılım
15 Mart 2010
Mesajlar
2.225
Tepki
2.121
Puan
113
Yaş
55
Konum
istanbul
Ben genelde hep fırında yapıyorum canım,deidğin gibi yaparım ama soğanları alta dğeil de aralarına diziyorum.

Bir de maydanozu ilk fırına sürerken üzerine serpiyorum dediğin gibi yapayım bi dahakine.

Bu sefer mısır unu aldım bakkaldan eşim almayı unutmuş Allahtan galeta ununu.

Didim tavaya ama böyle resimdekiler gibi olmadı.Bütün olarak çıkmadı ya..:dertli:
canım aynı bu şekil diziyorsn kuyruklar hep bir yere geliyor yani ortaya sonra ortadıki kuyruklar kızardımı bir servis tabağı yardımıyla ters çeviriyorsn sonra öbür tarafını aynı şekil kızartıyorsn aynı resimdeki gibi çıkıyor aslında hamsi tavası var kapaklı kapak yardımıyla çeviriyorsn çok güzel oluyor fındıkiçim
 

ayser

Daimi Üye
Katılım
12 Aralık 2009
Mesajlar
6.699
Tepki
7.439
Puan
113
Yaş
69
Konum
Kartepe
Fındığım karadenizli değilim ama iki tane karadenizli komşuya sahibim.benim her yöreden komşum var bu konuda şanslıyım hepsinide çok seviyorum.
Komşumdan öğrendiğim tarifi yazıyorum.kılçıkları ayıklanmış hamsileri birbirine yapıştırıp eşit miktarda karıştırılmış normal un ve mısır ununa bulayıp kızartıyorsun.istersen aralarına yapıştırmadan önce ince doğranmış sarımsak veya yeşil soğan ve maydanoz da koyabilirsin
 

nurci

Daimi Üye
Katılım
7 Aralık 2009
Mesajlar
588
Tepki
516
Puan
93
Konum
istanbul
ben 33 yıldır hamsi sevmiyordum çünkü annecim hiç mısırunuyla yapmamıştı. Şimdi kılcıklarını cıkarıp iki hamsiyi brbirine yapıştırıp mısır unuaa bulayıp kızartıyorum valla hamsiye doyamıyorum hatta hamsi yemediğim yıllarımı ömürden saymıyorum :kokos:

bende öyle yapıyorum eşim çok beğeniyor :hulya:
 

LiLi

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2010
Mesajlar
9.393
Tepki
12.556
Puan
113
Konum
♥ Kızının Yanından ♥
Tek tek normal un- mısır unu- tuz karışımına bulayıp , teflon tavama diziyorum çiçek gibi yanyana , sonra kapak yardımıyla tersini de çevirip pişiriyorum ben de.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst