"Iftar Tatlilarimiz" Oylamaya Acilmistir Hanimefendinin Gülleri

EN LEZZETLI VE GÖRSEL IFTAR TATLISINI SECMEK SIZIN ELINIZDE


  • Kullanılan toplam oy
    59

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
ve yine beklenen gün geldi

corba tariflerimizin oylamasi dün gece bitti birincimiz sayenizde belirlendi

simdide IFTAR TATLISI birincimizi secmek yine sizin elinizde

buarada siradaki yarisma duyurularin linkleriyle beraber tekrar hatirlatmak istiyorum hanimefendinin gülleri:incim:

dolu dizgin start verdik
ara vermek istemiyoruz ama:catalbicak:

en güzel iftar sofrasi yarismamizin linki
https://www.hanimefendi.com/yemek-y...yinin-en-guzel-iftar-sofrasini-seciyoruz.html

sebze yemegi tariflerimiz yarisicak
https://www.hanimefendi.com/yemek-y...megiquot-tariflerimizle-yapalim-duyrulur.html

ve son olarakta bayram sonrasi
bayram tatlilarimizla dvm edicez insaallah
https://www.hanimefendi.com/yemek-y...ik-demeyin-bayram-tatlilarimiz-yarisiyor.html

reklamlarida gectikten sonra gelelim asil meselemize:panter:

öncelikle hamileler ve as erenlerden özür diliyoruz
caninizi cok cektirmeyiz insaallah:besik:

iste karsinizda
birbirinden lezzetli ve görsel sunumuyla
8adet IFTAR TATLILARI VE TARIFLERI
:kupa::kupa::kupa:

:hhhhhh::hhhhhh::hhhhhh:
Adaylarimizin isimleri aciklanmadigi gibi yollama sirasina göre basladim..


Not:isterseniz kime neden oy verdiginizide aciklayabilirsiniz



katilan tüm arkadaslara tsk ediyorum ve basarilar diliyorum



baslama tarihi:24.08.2010

bitis tarihi:30.08.2010



Not:lütfen kimse kimseyi desifre etmesin
katilan arkadaslar kendiniz dahil
kimse kirilsin üzülsün istemem




HAK EDEN KAZANSIN
:hhhhhh::eek::hhhhhh::eek::hhhhhh:

 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
BIRINCI HAMARAT ADAYIMIZ
VE TARIFI

INCIR TATLISI



İncir Tatlısı


Malzemeler

Bir paket kuru incir
Bir çay bardağı süt
şeker
ceviz

Yapılışı

Kuru incirlerin baş kısımlarını elimizle koparıp parmağımızla iç kısmını açalım,genişletelim.

Kırılmış ceviz içlerini incirlerin içine doldurup tencerimize dizelim.

Üzerine göz kararı şeker ekleyip bir çay bardağı sütü de koyduktan sonra kısık ateşte sütü çekinceye kadar pişirelim.

Afiyet olsun.
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
2.HAMARAT ADAYIMIZ
VE TARIFI

SÜTLAC


Uploaded with

Malzemeler
1kg. soğuk süt
1,5 çay bardağı pirinç
1 yemek kaşığı pirinç unu
2,5 su bardağı toz şeker
üzerine tarçın

Yapılışı
1,5 çay bardağı pirinci yıkayıp 1 litre su ile ateşe koyun. pirinçler uzayıp bıraktığı suyu çekene kadar pişirin.

soğuk sütü ekleyin. 1-2 defa karıştırıp, kaynamasını bekleyin.

bu arada bir kasede 2 yemek kaşığı pirinç ununu 1 su bardağı soğuk su ile ezin. tencerede kaynamakta olan sütten 1-2 kepçe alıp kaseye ekleyin. (pirinç unu ılınmış olmalı)

pirinç ununu tencereye ekleyin, arasıra karıştırarak 10 dakika kadar pişirin.

2,5 su bardağı toz şekeri ilave edip karıştırın ve 1-2 taşım kaynatın.

sütlacı kaselere paylaştırın. soğuyunca üzerlerine tarçın serpin.
Afiyet olsun
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
3.HAMARAT ADAYIMIZ
VE TARIFI

FIRIN SÜTLAC


Uploaded with

malzemeler:
1 su bardagi pirinc
1su bardagi seker
1 su bardagi su
1 litre süt
bir paket vanilin sekeri
bir yumuranin sarisi
yapilisi:
Önceden yarim saat kadar islatilmis pirinci güzelce yikayip süzdükten sonra 1 bardak su ile pirincin piserek suyunu cekmesini sagliyoruz , Pirinci , süt , vanilya ve sekeri ekleyip pisiriyoruz.
Ayri bir kapta cirpmis olduğumuz yumurta sarısını 1-2 kepce kadar sütlacla sıcaga alıştırıp yumurtanin kesilmesini önleyerek sütlaca ekleyip bir kac dakika daha kaynatıp ısıya kaselere paylaştırıyoruz. Fırın tepsisine dizmis oldugumuz kaselerin yarı seviyesine kadar su doldurarak kızgın fırında üzerleri kizarana dek piiriyoruz , afiyet olsun
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
4.HAMARAT ADAYIMIZ
VE TARIFI

PIRINCLI VISNELI PASTA


Uploaded with

pirinçli-vişneli pasta malzemeler

2 paket eti burçak büskivi
80-100 gram tereyağı
1 su bardağı pirinç
6 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2 paket vanilya
300 gram vişne(başka meyvede olabilir)
1 paket krem şanti
1 çay bardağı süt
1/2 su bardağı
çikolata rendesi


Bisküvileri robotta un haline getirip, eritilmiş
tereyağını ekleyin,karıştırın ve kelepçeli kalıbın
dibine bastırarak yayın.Buzdolabına kaldırın.
Sütü, yıkanmış pirinci, şekeri, vanilyayı tencereye
koyup pirinçler iyice şişene kadar pişirin. Hem
soğuması hem de pirinçlerin parçalanması için
robotta 2-3 dakika çekin. Kelepçeli kalıbın etrafına vişneleri dizin. üzerine pirinçli muhallebiyi dökün.

Buzdolabında bekletin. 1 çay bardağı soğuk sütle çırpılmış krem
şantiyi dökün. Rendelenmiş çikolatayla kaplayın istediğiniz gibi süsleyin..

AFIYET OLSUN
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
5.HAMARAT ADAYIMIZ
VE TARIFI

ELMALI KIRMIZI DÜSLER


Uploaded with

elmalı kırmızı düşler

tatlımız için malzemeler:
dört orta boy elma
1buçuk su bardağı şeker
3su bardağı su
1buçuk çay kaşığı kırmızı gıda boyası not:bu tarif normalde kırmızı şarap ile yapılıyor ama ben gıda boyası kullandım
1su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı dilerseniz bal dilerseniz vişne reçeli kullanabilirsiniz
ceviz ve tarçın

yapilışı elmaların kabuklarının güzelce soyuyoruz ve ortasından oyarak çekirdeklerini alıyoruz tencereye alıp 3su bardağı suyumuzu gıda boyamızı ve şekerimizi ilave ediyoruz kaynamaya başladıktan sonra 10 ila 15 dakika kaynatıyoruz ve soğuması için elmalarımızı bir tabağa alıyoruz daha sonra ayrı bir kapta yoğurdumuzu balımızı veya reçelimizi tarçınıda ekliyerek çırpıyoruz ayrı birtabağın ortasına yoğurdumuzu bir miktarını döküyoruz soğuyan elmamızı yoğurdun üstüne koyup kenarlarını ceviz ile süslüyoruz
hayırlı iftarlar afiyet olsun
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
6.HAMARAT ADAYIMIZ
VE TARIFI

KEDIDILLI TIRAMISU

4j73hu.jpg


Malzemeler:

1 paket iki renkli kedidili,
2 yumurta sarısı,
500 ml. süt,
1 paket vanilya,
200 gr. labne peyniri,
Nescafe,
2 yemek kaşığı tepeleme un
1 çay bardağı şeker

Yapılışı,

Un, süt, şeker ve yumurta sarısını muhallebi gibi pişiriyoruz. Piştikten sonra içine 1 paket vanilyamızı, 1 kaşık nescafemizi ve labne peynirimizi koyup karıştırıp, mikserle çırpıyoruz.

Sütlü nescafe ile ıslattığımız kedidillerini tepsinin tabanına döşedikten sonra üzerine muhallebimizden döküyoruz. Üzerine 1 kat daha kedidili bisküvilerimizi koyup, tekrardan muhallebi ile kaplayıp, süzgeç yardımı ile kakaomuzu serpiyoruz.

40-45 dk. dolapta durduktan sonra tiramisumuz servise hazır.

Afiyet olsun.
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
8.HAMARAT ADAYIMIZ
VE TARIFI

TEL SEHRIYELI SÜTLAC


Uploaded with


Uploaded with

Malzemeler:
1 kg süt
1 çay bardağı tel şehriye
1 su bardağı toz şeker
1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
1 paket vanilin
Hazırlanışı:
Tavada şehriyeleri sıvıyağ ile kahverengi olana kadar kavuralım. (Yanmaması için dikkat edelim.)
Sütümüzden bir fincan ayırdıktan sonra tencerede sütü kaynatalım, kavrulan şehriye ve tozşekeri ekleyelim. Nişastayı ayırdığımız bir fincan süt ile ezelim ve tencereye ekleyelim.
Arasıra karıştırarak şehriyeler yumuşayana kadar ve sütlaç kıvamını alana kadar pişirelim. Ateşten almadan önce vanilini ekleyelim.
Sıcakken kaselere paylaştıralım ve tarçın serperek servis edelim.
Afiyet olsun...
 

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
ayyyyyyyyy nasılda canım çekti yaaa Allah ım günah yazmaz inşallah yaaaaa kızlar nasılda marifetlerinizi döktürmüşünüz öyle harika tarifler hepside içlerinden deniyeceğim birkaç tarif var özellikllede bir tatlı tarifini bugün mutlaka deniyeceğim :eek::eek:
ellerinize sağlık hanımlar ama ben çok kararsız kaldım biraz düşündükten sonra oyumu vericem:panter:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst