
Karnıyarık Böreği
Özel davetleriniz günlerinizde çayın yanında, akşam yemeklerin ara sıcak olarak sunabileceğiniz denenmiş, resimli karnıyarık böreği tarifi…
Malzemeler,
* 2 adet yufka
* 2 adet yumurta
* 3 kaşık yoğurt
* Yarım çay bardağı sıvıyağ
* 1 dilim beyaz peynir
* 3-4 dal maydanoz
* 1 adet domates
* 2 adet çarliston biber
* Çörekotu
Hazırlanışı,
1. Kâsede; yumurta, yoğurt ve sıvıyağı karıştırın.
2. Yufkanın birini düz bir zemine serin.
3. Üzerine yoğurt karışımı sürün.
4. Diğer yufkayı üzerine kapatın.
5. 8 adet üçgen elde edecek şekilde yufkayı kesin.
6. Maydanozu incecik kıyın, peyniri çatalla ezin.
7. Kâsede peynir, yumurta akı, maydanozu karıştırın.
8. Her bir yufkanın içine peynirli harçtan koyun.
9. Yufkanın kenarlarından kıvırıp geniş şekilde sarın.
10. Üzerlerine yumurta sarısını sürüp çörekotu serpin.
11. Böreklerin ortasını yarıp bir dilim domates ve biber koyun.
12. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun