Kilo Veremeyenlerden misiniz?

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.486
Su içse yaradığını söyleyen kişilere çoğumuz inanmayız. Ancak işin bilimsel açıdan bir doğru tarafı da var.

A5EB8859DD39752781194E294765D.jpg

Kimi insanların kiloları yapılan diyetlere karşı direnç gösterir. ****bolizmanın yavaş çalışmasının çeşitli sebepleri vardır. Bu kişilerin kilo vermeleri çok zordur. Ne kadar diyet yapsalar da zayıflayamayan bu kişilerin, bir müddet sonra hevesleri kırılır. Yaşadıkları sorun sebebiyle, kendilerini tamamen yemeğe veririler.

Kilo vermeyi zorlaştıran en önemli nedenlerin başında troit bezinin yetersiz çalışması gelmektedir. Tiroit yetmezliği, ****bolizmayı yavaşlatan bir hastalıktır. Bu hastalığa sahip olanların, tedavisini yapılmadan kilo vermeleri oldukça zordur. Tedavi olan hastalarda ise, eğer tiroidin yanı sıra menopoz da varsa, kilo vermek daha zor olacaktır.

Hiçbir sağlık sorunu olmayan kişilerde, bir miktar kilo verdikten sonra, kilo kaybının azaldığı veya durduğu bir dönem vardır. Vücut kilo kaybına direnç gösterir. Bu direnç, tiroit hormonlarının azalmasıyla olabildiği gibi, başka hormonların azalması sebebiyle de oluşabilir.

Kalori alımı azaldıkça, vücudumuzda bulunan T4 hormonunun T3 hormonuna dönüşümü azalır. Hücrelere giren T3 azaldıkça, ****bolizma yavaşlar ve kilo verme engellenir.

Kimi zaman kalori alımı düşse bile, yani diyet yaparken az yemek yesek bile, vücudumuzdaki yağlardan salgılanan leptin isimli hormon kanda azalacağı için, kilo veremeyiz. Leptin hormonu, beyindeki iştah merkezini uyarır ve gıda alımını sağlar.

Kilo vermeyi engelleyen hormonlardan biri de, gherlin hormonudur. Bu hormon mideden salgılanır. Kana karışarak beyne ulaşır. Bu yüzden yeme isteği artar. Kilo vermek için diyet yaparken bu hormon artar ve daha fazla kilo verilmesini engeller. Bu hormonun salgılanmasını önleyecek bir ilaç ise henüz bulunamadı.

Bazı minerallerin eksikliği de kilo vermeye engeldir. Magnezyum, krom, çinko, kalsiyum ve manganez eksikliği vücut için çok önemlidir. Diyet yapmaya karar verildiğinde, bu minerallerin eksikliğinin kontrol edilip, gerekiyorsa tedavi edilmesi gerekir.

Alıntıdır!

Es_se

Daimi Üye
Tepki
22.496
paylasım ıcntesekkurler cnm
okadar faktor varkı kg vermek ve almakta
kımının metobolızması hızlıdır cabuk yakar yedııgnı kg almaz
kımınınkı tembeldır yakamaz kg olaraj doner
ve yedıklerımızdekı yag tuz oranı bunlar belırler kg almayı vermeyı
ben hemen almam ama hemende veremem:eek:

su.ay

Daimi Üye
Tepki
1.545
bende çabuk alırım ama çok zor veririm. sanırım hormon problemim var. uzun zamandır hormon tahlili yaptırmadım. yağlandım iiyice.
teşekkürler paylaşım için.

ebru

Aktif Üye
Tepki
148
bende çabuk alırım ama rejim tam yaparsam veririm ama sallarsam rejimi çık vermem şuan sveremiyorum çünkü üstüne düşmüyorum geçen yz 10 kilo vermiştim ne güzel sonra kışında almamıştım ama son 3 ayda aldım geri nedense geçen sene kafaya taktıgım gibi bu sene takmıyorum kilomu

su.ay

Daimi Üye
Tepki
1.545
bende çabuk alırım ama rejim tam yaparsam veririm ama sallarsam rejimi çık vermem şuan sveremiyorum çünkü üstüne düşmüyorum geçen yz 10 kilo vermiştim ne güzel sonra kışında almamıştım ama son 3 ayda aldım geri nedense geçen sene kafaya taktıgım gibi bu sene takmıyorum kilomu

maşallah nasıl becerdin 10kg vermeyi.kaç kilosun. benim 7-8 kg vermem lazım. boyum 1.54 kilo 58 . 1 ay zorla da olsa 4 kg vermiştim. ama sonra dikkat etmedim verdiğimi geri aldım.

ebru

Aktif Üye
Tepki
148
Canım önce Ekmeyi Soframdan Kaldırdım Sabah Düzenli Kahvaltımı Yaptım öglen Meyve Sonrasındada Kahve Içtim Akşamda En Geç 19da Yedim Yemegim Böyle Verdim Heeee Bide Kızın Peşinde Okullarda Koştum Baya Spor Oluyor Benim Için

OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.486
Dün 36 beden pantolonlarımı giydim; ama benim ayva göbüş bir anda canavar kesildi :uzgun:

Hemen mekiğe ve basen inceltme hareketlerine başladım :cokkomik: Azmettim gidecek :hihh:

su.ay

Daimi Üye
Tepki
1.545
amannnnnnnnnnnnnn arinada kilodan şikayet ediyor:):):): .hadi bakalım sonunda senide şişmanlattık valla.:kupa::kupa::eek::eek: var mı öyle ince kalmak . :kizdim::kizdim::kizdim:

Es_se

Daimi Üye
Tepki
22.496
36 bedenmı 38 40 beden arasıyım arına 36 beden olsam aılem benı dograr :D
ıdealı 38 ken kız ne korkuyorsun sen ya:kizdim:

su.ay

Daimi Üye
Tepki
1.545
valla arina bu yazıdan sonra muayneye gittim. polistik over kisti olduğunu öğrendim. bu yüzden kilo veremiyormuşum. . 5 yıl önce yine olmuştu. uzun süren bir tedavim olmuştu. offff yine tekrarladı. mutlaka kilo vermem gerek. bakalım ilaç tedavisi başladık .

M

madesam

Misafir
ben de çok uğraşıyorum ama bi gr verdiğim yok troitlerimede baktırdım.. doğru düzgün bişey yemiyorum 2-3lt su içiyorum üstüne spor yapıyorum ama yine olmuyor yine olmuyo tartı 59.00 da kalıyor kabızlık problemim vardı doktora gittim ilaç almaya başladım bakalım bi işe yarayacak mı

Es_se

Daimi Üye
Tepki
22.496
valla arina bu yazıdan sonra muayneye gittim. polistik over kisti olduğunu öğrendim. bu yüzden kilo veremiyormuşum. . 5 yıl önce yine olmuştu. uzun süren bir tedavim olmuştu. offff yine tekrarladı. mutlaka kilo vermem gerek. bakalım ilaç tedavisi başladık .

cok onemlı bak doktora gıtmesen haberın olmucak uzulup durucaktın

Es_se

Daimi Üye
Tepki
22.496
ben de çok uğraşıyorum ama bi gr verdiğim yok troitlerimede baktırdım.. doğru düzgün bişey yemiyorum 2-3lt su içiyorum üstüne spor yapıyorum ama yine olmuyor yine olmuyo tartı 59.00 da kalıyor kabızlık problemim vardı doktora gittim ilaç almaya başladım bakalım bi işe yarayacak mı

cnm sen hatanı en basta soyledın bak
nerdeys ehıc bır sey yemıyorum dıyorsun
soyle dusun arabaya benzın atıp hareket ettırırsen gıder
ama benzın atma nasıl gıder ıcı motor hersey mahvolur
ben aksama kadar yemek yemedıgım ıcın gobegım 106 cm cıkmıstı
acıkmıyordum aman dıyıp gecıyordum
oysakı duzenlı sabah ogle aksam yıyıp aralarda ufak atıstırma yapsak devamlı
metobolızma hızlı olur hep hareket halınde olur
afrıkalı fakırlere dıkkat ettınızmı?
cocukların gobeklerı sıs her yerı cılız nıye?
aclıktan bısey yememdııgn zaman su bıle ıcsen
gobek alarmda anında yag olarak depoluyo
vucuda kıtlık sınyalı verıyoruz yemedıkce
ve yemıyerek kg verdıgnde eskı duzenıne dondugunde anında alıcaksın
metobılızma hızı cok dusmus olucak
ben bukadar kgyu omur boyu nasıl beslenıceksem oasekılde yıyerek verdım
yerı geldı kacamak ful oldu ama almadım nıye bunye yakmaya alıstı cunku
bır seneden fazladır arastırmadayım kızlar sayfalar dolusu ıblgıler okudum
kendımde bızzat denedım bırde sunu da unutmamak gerek
ben ayda 3 kg verırken boy 1.65 kg 65 gelınc e kg vermem durdu
kg azaldıkca vermesıde zorlasıyo ayda 1kg zor verıyorum
kgsu cok olan daha cabuk verır bunuda unutmayalım

M

madesam

Misafir
haklısın ama ben zayıflayayım diye yememezlik yapmıyorum ben bi de yazılanlar gibi altı öğün yesem çatlarım gibime geliyor=)))

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar