Kitaplardan Alıntı Güzel Sözler

OP
Çilekli Sakız

Çilekli Sakız

Moderatör
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
5.840
Kendime bakıyorum, kendimi görüyorum. Kendime yeniden bakıyorum. İkimizi görüyorum. Bir kez daha ve uzun bir süre, dikkatle bakıyorum,sadece seni görüyorum.
Sadık YALSIZUÇANLAR, Hiç

OP
Çilekli Sakız

Çilekli Sakız

Moderatör
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
5.840
'Bazan bütün insanları boyunlarına sarılıp öpecek kadar seviyorum, bazan da hiçbirinin yüzünü görmek istemiyorum. Bu nefret falan değil..insanlardan nefret etmeyi düşünmedim bile.Sadece bir yalnızlık ihtiyacı. Öyle günlerim oluyor ki, etrafımda küçük bir hareket, en hafif bir ses bile istemiyorum. Taşıp dökülecek kadar kendi kendimi doyurduğumu hissediyorum. Kafamda hiçbir şeyle değişilmesi mümkün olmayan muazzam hayaller, bana her şeylerden daha kuvvetli görünen fikirler birbirini kovalıyor..Fakat sonra birdenbire etrafımda bana yakın birini arıyorum. Bütün bu beynimde geçen şeyleri teker teker uzun uzun anlatacak birini. O zaman ne kadar hazin bir hal aldığımı tasavvur edemezsiniz. Kış günü sokağa atılmış üç günlük bir kedi yavrusu gibi kendimi zavallı hissediyorum. Odamdaki duvarlar birdenbire büyüyüveriyor. Pencerelerin dışındaki şehir ve hayat bir anda, insanı içinde boğacak kadar kudretli ve geniş oluyor..Zannediyorum ki, tasavvuru bile baş döndüren bir süratle hiç durmadan koşup giden bu hayat ve bir avuç toprağın bile doğru dürüst esrarına varamadığımız bu karmaşık dünya beni bir buğday tanesi, bir karıca gibi ezip geçiverecek.Böyle acz içindeyken odamda her şey bana küçüklüğümü ve zavallılığımı haykırıyor. Sokağa fırlıyorum. Bir tek çehre görsem de yanında yürüsem, hiç ses çıkarmadan yürüsem diyorum. Halbuki ara sıra karşılaştığım ahbapları görmemezliğe geliyorum. Hiçbiri bana bu anda yardıma çağrılacak kadar yakın görünmüyor. Bilmem beni anlıyor musunuz?...'

Sabahattin Ali, İçimizdeki Şeytan

OP
Çilekli Sakız

Çilekli Sakız

Moderatör
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
5.840
Ne demek yazmak? Yazmak, kendi düşünceleriyle ilgili bir belge ortaya koymak. Ne kadar ürkünç bir iş. Kafamın içinde belirsiz yaratıklar olarak yüzen ve sadece var olmalarıyla yetindiğim cisimciklerin resmini çizmek. Rüyaların resmini çizmek kadar güç.

Oğuz Atay, Tutunamayanlar

OP
Çilekli Sakız

Çilekli Sakız

Moderatör
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
5.840
Ama insan, dilekleri canının istediğini gibi ne çağırabilir ne de bastırabilir.Dilekler, ister iyi ister kötü olsunlar, tün niyetlerden çok daha derindedir içimizde.Ve hiç hissedilmeden doğarlar.
Michael Ende, Bitmeyecek Öykü

OP
Çilekli Sakız

Çilekli Sakız

Moderatör
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
5.840
"Gemi limanda güvendedir, ama gemiler limanda beklemeleri için yapılmaz."
Paulo Coelho, Hac

OP
Çilekli Sakız

Çilekli Sakız

Moderatör
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
5.840
Ve sonra, önünde pek çok yol açılıp sen hangisini seçeceğini bilemediğin zaman, herhangi birine, öylece girme, otur ve bekle. Dünyaya geldiğin gün nasıl güvenli ve derin derin soluk aldıysan, öyle soluk al, hiçbir şeyin senin dikkatini dağıtmasına izin verme, bekle ve gene bekle. Dur, sessizce dur ve yüreğini dinle. Seninle konuştuğu zanam kalk ve yüreğinin götürdüğü yere git.
Susanna TAMARO, Yüreğinin Götürdüğü Yere Git

OP
Çilekli Sakız

Çilekli Sakız

Moderatör
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
5.840
Elini göğsünün üzerine koydu.

Sanki, dedi, bak tam şuramda, sol yanımda, kalbimin altında bir yer eksik atıyor. Sonra bu kadarla kalmıyor, o eksiklik bütün ruhuma doluyor.

Ne yapsam eksilmiyor ne yapsam dolmuyor.
Nazan Bekiroğlu, La-Sonsuzluk Hecesi

OP
Çilekli Sakız

Çilekli Sakız

Moderatör
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
5.840
Dostlarımı güzel olanların, tanıdıklarımı kişilikli olanların, düşmanlarımı da zeki olanların arasından seçerim. İnsan düşmanlarını seçerken çok dikkatli olmak zorundadır. Benimkiler arasında budala diyebileceğim bir tane bile yok.

Oscar Wılde, Dorian Gray'In Portresi

OP
Çilekli Sakız

Çilekli Sakız

Moderatör
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
5.840
Kötülüğün olmadığı bir yerde iyiliğin değeri bilinmez. Ve ne varsa hepsi içimizde. Celaleddin şu sözlerle anlatır bu hali. 'Bazen melekler kıskanır masumiyetimizi /bazen kötülüğümüzü görür de kaçacak yer arar şeytan.' Hayat şekle sokulmaz; nefes hapsedilmez, istek bağlanamaz, nefs hiçbir zaman tümüyle öldürülemez. Gün gelir bir kötülük, bin iyilikten daha faydalı olur.
Ahmet ÜMİT, Bab-ı Esrar

OP
Çilekli Sakız

Çilekli Sakız

Moderatör
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
5.840
Baban da öyleydi, az yer, az içer, az konuşur, çok dinler, çok okur, çok düşünürdü. Bedeninden çok, gönlünü beslemeye çalışırdı. Çünkü beden tükenir, gönül ise çoğalır.
Ahmet ÜMİT, Bab-ı Esrar

OP
Çilekli Sakız

Çilekli Sakız

Moderatör
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
5.840
tebeşirle çizilmiş bir seksek oyunu kadar uçucu bir çizgisi var hayatın. Farkında olmadan basıyorsun çizgiye. Kızıyorlar anında. "Yandın!" diye atılıyorsun oyun dışına.
Elif Şafak, Siyah Süt

OP
Çilekli Sakız

Çilekli Sakız

Moderatör
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
5.840
Kimi insanların başkalarıyla arası bozuktur, kendileriyle arası bozuktur, yaşamla arası bozuktur. Bu kişiler tiyatro oynar ve oynadıkları oyunun metnini, yoksun bırakıldıkları şeye göre yazar.
Paulo Coelho, Piedra Irmağının Kıyısında Oturdum,Ağladım

OP
Çilekli Sakız

Çilekli Sakız

Moderatör
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
5.840
Aşk çok soru sormaz, düşünmeye başlarsak, içimize korku düşer. Bu korku açıklanamaz, onu sözcüklerle açıklamaya çalışmak boşuna olur. Belki de aşağılanma korkusudur bu, kabul edilmeme, büyüyü bozma korkusu. İnsana gülünç gelebilir, ama böyledir. Bu yüzden soru sorulmaz, yalnızca davranılır.
Paulo Coelho, Piedra Irmağının Kıyısında Oturdum,Ağladım

OP
Çilekli Sakız

Çilekli Sakız

Moderatör
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
5.840
Akılcı kararlar alıp planlar yaparak hayatımızın akışını denetleyebileceğimizi zannediyoruz. Oysa balık yüzdüğü okyanusu denetleyebilir mi?
Elif Şafak, Aşk

OP
Çilekli Sakız

Çilekli Sakız

Moderatör
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
5.840
Birden kaldırımlardan taşan kalabalıkta onun da olabileceği aklıma geldi. İçimdeki sıkıntı eridi.
Yusuf ATILGAN, Aylak Adam

OP
Çilekli Sakız

Çilekli Sakız

Moderatör
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
5.840
Kanayan yarasının acısına sebep, pençesini yanındakine değil, kendi etine geçiren makbuldür.Düşmanlık bile soylu ola ki, kavgana inancın gelsin.

Murathan Mungan ~ Bir kutu daha .

OP
Çilekli Sakız

Çilekli Sakız

Moderatör
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
5.840
-Bazen yok olmak, hiç olmaktan iyidir Olric.
-Yok mu olalım efendimiz?
-Var mıyız ki Olric?
*
Düşmeseydim düşlerimin sırtından zaten inecektim Olric.

Oğuz Atay-Tutunamayanlar

OP
Çilekli Sakız

Çilekli Sakız

Moderatör
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
5.840
"Kendine gülebilir misin? Ama öyle vakur bir tebessüm lütfedercesine değil, içinde bir yerde sana seni yansıtan bir ayna, sana seni aktaran bir soytarı varmışçasına çekinmeden gülebilir misin, hem de herkesin ortasında? Dalga geçebilir misin kendinle, ciddiye alınmayı deli gibi arzuladığın halde? "

Elif Şafak - Medcezir

OP
Çilekli Sakız

Çilekli Sakız

Moderatör
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
5.840
"Adam rüyasında kendini Tanrı'yla birlikte bir kumsalda yürürken görüyordu.Gökyüzünde adamın hayatından çeşitli sahneler parlayıp sönüyor,adam kumlara baktığında iki kişilik ayak izi görüyordu.Biri kendisine,diğeri Tanrı'ya aitti.
Derken adam,hayatının sahnelerini izlerken birdenbire hayranlık uyandırıcı bir şeyi fark ediyordu: Belli zamanlarda kumdaki ayak izleri bir kişiye aitti.Bu tek kişilik izler,yalnızca hayat yolculuğunun en zor ve acılı zamanlarında ortaya çıkıyordu.Adam bu gözlemini Tanrı'ya açtı.Yardıma en çok ihtiyaç duyduğu dönemlerde yalnız bırakılmış olmaktan ötürü ne kadar üzüldüğünü söyledi.Tanrı durumu büyük bir sevgiyle izah etti : O acılı dönemlerde Tanrı,adamı kucağına alıp taşımıştı."

Robin Sharma-Ermiş,Sörfçü ve Patron.

OP
Çilekli Sakız

Çilekli Sakız

Moderatör
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
5.840
"Kitaplar, kadınlar, şehirler, metruk kervansaraylar gibi boş. Onları dolduran senin kafan, senin gönlün."

"Hayat, herkesin yaşadığı, kimsenin yaşamaktan hoşlanmadığı komedya."

"Her dudakta aynı rezil şikayet: yaşanmaz bu memlekette! Neden? Efendilerimizi rahatsız eden bu toz bulutu, bu lağım kokusu, bu insan ve makina uğultusu mu? Hayır, onlar Türkiye'nin insanından şikayetçi. İnsanından, yani kendilerinden. Aynaya tahammülleri yok. Vatanlarını yaşanmaz bulanlar, vatanlarını 'yaşanmaz'laştıranlardır."

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar