ebrulii
Daimi Üye
canım ama ben namusun bekarette oldugunu düşünmüyorum ve bu kirlenmiş olarak gitmiyorsun evlendiğin zaman bunlar küçük düşürücü kavramlar bence
canım sen aslıya yazmışsın ama ben anlamadım anlatmak istediğini ys:
canım ama ben namusun bekarette oldugunu düşünmüyorum ve bu kirlenmiş olarak gitmiyorsun evlendiğin zaman bunlar küçük düşürücü kavramlar bence
canım sen aslıya yazmışsın ama ben anlamadım anlatmak istediğini ys:
Canım bekaret deme de adını ne koyarsan koy küçük düşmemek adına ama sonuçta şu var bir insanın namusu şerefidir ben böyle bilirim koruması gereken hazinesidir en kıymetlisidir ve kıymetli şeyler helaline sunulmalıdır acizane fikrim ki Kuran-ı Kerim'de de bir çok ayet var gözlerini haramdan sakınsınlar diyor kaldı ki bedeni helalin olmadan birine vermek daha dehşetli bana göre ben bu fikirle yetiştirildim bunu bilir bunu söylerim başka da kafama yatmaz Rabbim de yatırmasın istememcanım ama ben namusun bekarette oldugunu düşünmüyorum ve bu kirlenmiş olarak gitmiyorsun evlendiğin zaman bunlar küçük düşürücü kavramlar bence
namus bunla belirlenmemeli.temiz gitmeli demiş aslı diğer türlü kirli gidiyor o zaman.küçük düşürücü kavramlar bence demek istedim tatım
Robynim eğer sözlerimle kırıcı olduysam hakkını helal et özür dilerim ben sadece düşüncemi söyledim niyetim kesinlikle kırmak değildi yani
yok canım ne kırması yaa aşk olsun çok iyi bir insansın sen seni çok seviyorum
bakire olmayanların namusu yok değildir. namus bir zarla ölçülmez. bana göre namuslu olmak,dürüst olmak,hırsızlık yapmamak,başkasının hakkını yememek vb gibi kavramlarla ölçüşür. kirlenmiş,şerefini kaybetmiş gibi şeyler söyleyen kişileri sadece kınarım.kimsede kusura bakmasın.
ayrıca her haltı yiyip bakireliğini korumuş yüzlerce kız var bu ülkede. ve sevdiğiyle bir kerelik beraber olmuş başka bir kızla kıyaslayın hadi. aynımı şimdi bu ikisi. . geçelim bunları.
.neyse. herkesin hayatı,ailesi yaşam biçimi farklıdır.ve benim bakış açıma göre namus bir zarda değildir.. beyindedir.
bu durumda bir kızlada yatan erkekte namussuz. ha onda zar yok değilmi...:dertli yüzden abi kurtardı. pehhh.
şunuda unutmayın, yüzlerce kız sadece bakire değil diye kara toprağa girdi. ve girmekte. eğer bu bakış açısına devam edersek ki biz kadınlar bilhassa, çok fazla kızı yollarız kara toprağa.. öldürülmeleri maalesef bu görüşler yüzünden oluyor. bizlerde, bunu her savunduğumuzda bu kızların üstüne kara toprağın atılmasını hızlandırıyoruz. yapmayın etmeyin. evet,siz kadınlar yapmayın bari bunu.