
Krem şantili poğaça
1 Paket toz krem şanti
200 Gr. tereyağı veya margarin
1 Paket kurumaya
1 Adet yumurta ( Birinin sarısı üzerine)
1 Su bardağı ılık süt
1 Paket kabartma tozu
Bir fiske tuz
Aldığı kadar un
İÇ HARC İÇİN:
1 Kase peynir
Yarım demet maydanoz
HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabının içine, tereyağı, kremşanti, maya, yumurta, tuz ve
ılık süt ekleyip iyice karıştırın. Kabartma tozu ve un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru homojen bir hal alıncaya kadar yoğurun. Hamurun üzeri kapatılarak yarım saat mayalanması için beklenir.
Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak elde açılır. İçine harç karışımından bir miktar konulup yarım ay olacak şekilde kapatılır.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilip üzerine yumurta sarısı sürülür. Üzerlerine çörek süsü veya susam , çörekotu, gri haşhaş serpilerek 190 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Haber7