4.HAMARAT ADAYIMIZIN TARIFI
MAKLUBE
Uploaded with
Uploaded with
1 kilo kuşbaşı et
3 patates
3 havuç
1 adet soğan
sıvıyağ
3 bardak pirinç
salata malzemesi
yoğurt
karabiber
kimyon
tuetimizi biraz karabiber ve kimyon ilavesiyle haşlıyoruz.tenceremiizn dibine halka halka doğradığımız soğanları diziyoruz.onun üzerine kızarttığımız patates ve üzerine havuçları ekliyoruz.onun üstünede haşladığımız etlerimizi koyup hafifçe bastırıyoruz.ve önceden ıslatıp süsdüğümüz pirinlerimizi başka bir tencerede kavurup etlerin üstüne koyuyoruz.et suyu ve normal su karışımını tuzla birlikte ialve edip pişmeye bırakıyoruz.salatamızı istediğimiz çeşitlerle yapıp ahzırlıyoruz.pişen pilavımızı tenceresiyle tepsiye ters çevirip etrafını salata ve yoğurtla çevreliyoruz aralara istediğiniz turşulardanda koyabilirsiniz.en son olarak yavaş yavaş tenceremizi kaldırıyoruz ve yemeğimiz hazır.özelliği tepside yenmesi ve yerde masada serviz edilmez bu yemek.afiyet olsunnnnn