"Maviboncuk'un Mutfak Maceraları"

OP
maviboncuk

maviboncuk

Daimi Üye
Tepki
16.859

https://www.hanimefendi.com/corbalarimiz/59138-maviboncugun-iskembe-corbasi.html

Tarif alıntı resim benim...
fotoraf0090r.jpg
[/IMG]

Malzemeler
1 Kg İşkembe (temizlenmiş)
2 Çorba Kaşığı Un
2 Yumurta Sarısı
1 Limon Suyu
1 Fincan Sirke
3-5 Diş Sarmısak
Tuz, Kırmızı Biber
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
4 Diş Sarmısak (haşlarken kullanmak için)

:nk:
fotoraf0090r.jpg
[/URL]

Yemeğin Tarifi
Temizlenmiş işkembeyi bol suda birkaç su yıkayalım. Tencereye alıp üzerine üç parmak çıkacak kadar su ilave edip, yarım limonun suyunu ve doğranmış sarmısakları ekleyerek işkembeyi yumuşayana kadar haşlayalım (limon ve sarmısağı tadının ve renginin daha iyi olması için kullanıyoruz).

Haşlanan işkembe delikli kepçe ile çırararak, kesme şeker iriliğinde doğrayalım. İşkembenin suyunu tel süzgeçten geçirip, bir başka tencereye alarak kaynamaya bırakalım.
252/fotoraf0090r.jpg/]
Bu arada terbiyeyi hazırlayalım. İki kaşık una bir limon suyu, iki yumurta sarısını ve 1-2 fincan su ilave ederek pürüzsüz ve topaksız kıvama gelene dek çırpalım. Kaynamakta olan işkembe suyuna azar azar ve sürekli karıştırarak dökelim.

Doğranan işkembeleri de ekleyerek tuzunu ayarlayıp 5 dakika kaynatalım. Sarmısağı döverek ilave edelim. Çorbayı kaselere aldıktan sonra üzerine kırmızı biberli tereyağı gezdirerek servis yapalım (arzuya göre sirke ilave edelim)

ayser

Daimi Üye
Tepki
7.439
Emeklerine sağlık maviş:huhuu: işkembe çorbasını annem çok yapardı,eşim sevmediği için tadını bile unuttum.:eek:ky:

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.565
Tatlım süpersin ya neler ettin öyle mantılar kadayıflar tavuklar oy oyyy :catalbicak: ellerine sağlık...

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.565
Estağfurullah canımcım sitemizin mutfakları şahane maşallah birbirini aratmıyor :utan: o mantında beni benden aldı desem yeridir çok severimde :bayil:

OP
maviboncuk

maviboncuk

Daimi Üye
Tepki
16.859
ilk defa yaptım bundan sonra yaparım bende çok severim mantıyı olsada yesem
fırında şimdi böreğim var annem peynirli börek istedi yufka vardı senin böreğinden yapcaktım annem peynirli istedi artık başka sefere

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.565
Kız seni alan yaşadı şarkısını söylemek geldi içimden :D ne güzel afiyet olsun eklersen görürüz bizde:durbun:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar