Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
ödünç hançer öldürmez beni
bir küfür gibi kara kayış dilini ver binlerce kez açıklasam da dilini çözemediğim ihanet gel birde bende dene kendini ne sen öldürebiliyorsun beni bu cenkte
ne ben yenebiliyorum seni yazıldığın mevsime çok su ver kendi izinden giden yolları suçlarından arındır arkanda kaldı seni ilerde bekleyenler unutkan şiirler kopmuş alıntılar hiçbir zaman kullanamadığın hatıralarla
Kendime yazdığın yaşam Öyküsü...!
ah, bu kadar aşk herkesi yanıltır gelme üstüme boşalmış yeminlerin bileği ben sandığın sözcüklere vuran askimdir ödünç hançer öldürmez beni ya başka bir silah seç kendine ya bırak başkasının ellerine ölüm aşkın işidir kork benden sevgilim ahiretin olurum senin bu kadar çok seven öldürmesini de bilirBen seni çok yanılmış kalplerin sağlamlığıyla sevdim gücümdü güçsüzlüğüm ey, izini sürdüğüm ruhumdaki kara gölge, büyüttüğüm oğullarımı bir bir elimden alan hayat yanıltma beni, beni bana yakıştır son darbeden önce ilk sözü söyleyemeyen! kolay değil ödenmiş hayatın katili olmak kör eder hançerini içimin gücü ölümü göze alan yaşamasını da bilir
Birden içime şu korkunç soru düşüvermişti: "Ben hangiyim?" Ruhunun bu kaygıyı duyumsayabilecek oranda büyük
geniş olduğunu düşünüyorum. Kişinin kendini kendi içinde yitirmesinden daha korkunç ne olabilir? Kişinin kendi içinde...ne desem?..kendisiyle iç içe olmuş
kendilerini kendisi gibi göstermiş...yabancılar olmasından daha büyük bir yıpranış olabilir mi?
Şimdi ben kim olduğumu bilmiyorum...ne korkunç!
İçine bir yeraltı su geçidi gerek senin İğretilere kapın açılmasın diye senin
Evin içinde bulunan bir su testisi bile Dıştan gelen bir ırmaktan iyi senin için
Çok ilginç! O var iken görmüyordum
o çağırıyor iken işitmiyordum...Ben görmeye başladığımda o yoktu...Ben işitmeye başladığımda o çağırmıyordu...!
Soğuk
duru bir pınar
senin karşında coşmakta
çağırmakta
inlemekteyken
sende suyun değil
ateşin susuzluğunu çekiyor iken
pınarın kurumasıyla birlikte
pınarın
senin susuzluğunu çektiğin o ateşten boşalıp buğulaşarak boşluğa uçmasıyla birlikte böylece ateşin
çöle saldırarak onu kendi içerisinde eritmesiyle
yerden ateş bitip
gökten ateş yağmasıyla birlikte senin ateşin değil suyun susuzluğunu çekmeye başlaman
sonra da varoldukça senin yokluğunun üzüntüsüyle eriyen kimsenin yokluğunun üzüntüsüyle bir yaşam boyu erimen ne üzücüdür!
"Var olmak"
dar
karanlık bir hücredir; kapısı ölüm
penceresi yaşamdır
pencerelerini bulmamış olanlar ya da yalnız"var olmak"la yetinecek ölçüde "az" olanlar ile bu "az olmak"tan biraz çok olmaları ya da çok duruma gelenler intiharın kurtarıcı yardımıyla
kapıyı açar
kurtuluşa doğru kaçarlar..."
"İnsan" olma "bilme" ile gerçekleşmektedir. Bunun en yüce belirginliği de kendini bilmedir. "Kendini bilme "ne rastlantısal olarak
ne de daha önceki bir kararlaştırma ile ve ne de gaybi ilham
kalbi duyumsama veya iç ışıması ile olur.
Başkası (L'autrui) ile yürüttüğü ilişkilerinden yola çıkarak insan
"ben" (Lemoi)e ulaşmaktadır. "Başka" olanı tanımakla ve duyumsamakla"kendisi"ni keşfetmektedir.
Benim sevgilim o kadar latiftir ki “olmak” tozuna bulaşmamış... Zaten vücud giysisini giymiş olsaydı
benim sevgilim olmazdı.
Benim sevgilim asla gelmeyecek. Ancak ölüm ile son bulacak bu aşk... böyle...
Bir şeyler var yüreğimde can çekişen Yollanan resimbir şeyler var beni her saat başı öldüren.
Kana bulanmış duygularımYollanan resimkana bulanmış inan yarınlarım… Dünümde sen vardınYollanan resimbugünümse karanlık. Aydınlığımı zifiri gecelere teslim edişimin sancısı hala yüreğimde. İnan o günkü gibi acıyor kalbim…
Yaralarımı kapatmaya çalıştıkça büyüyor kanamalarımYollanan resim artıyor beni kavuran yangınlarım…
Geçmişin bulutları düşlerime yığıldı kaldı. Ne yağmur yağıyor ne de gök gürültüsü var. Boşaltmıyor içindekileri.
Bardaktan boşanırcasına yağsaYollanan resimbelki de acılarım dinecek. Ama tek bir damla bile akıtmıyor gözlerimden. Sanki damlalarla kayıp gideceğinden korkuyor.
Ah yar ahhh… Anlamadın beniYollanan resimanlatamadım beni… Anlayamadığın onca şeyi sırtlayıp unutacaksın beni biliyorum… Bunu yapma yarYollanan resimanlatamasam da anlayamasan da unutma beni…
Sakın unutma..! Unutursan eğer seni bende bulamam.. NE OLUR KAYBOLMA