bernasevik
Üye

MALZEMELER
4 adet yufka
1 adet yumurta+1 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
Tuz
İç Malzeme
5 adet orta boy patates
Tuz
Karabiber
İnce kıyılmış maydanoz
250 ge.Lor peyniri
YAPILIŞI
-Patatesler haşlanarak ezilir ve maydanoz,lor peyniri,tuz ve karabiberle karıştırılarak iç harcımız hazırlanır.
-Yufkalar 4 eşit parçaya bölünür.
-Derin bir kasede yumurta,süt ve sıvıyağ çırpılır.
-Yufkalar ince kısımlarından büzülerek resimdeki şekil verilir fırçayla yumurtalı harçtan sürülür.
-Orta kısmına iç harç konularak uç kısmından başlayarak sarılır ve yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
-Üstlerine yumurtalı harç sürülür sonrada sadece yumurta sarısı sürülür ve önceden ısılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN...