Nk83'Ün Mutfağından Tarifler

Lilav

Daimi Üye
Tepki
21.987
Nkcigim sen en iyisi bir pastane yada bir restoran ac bende yaninda calisirim hem isi ögrenirim hemde hepsinin tadina bakarim:tskler:

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.565
Tat kontrolde çalışırsın Lilavcım fıstık gibi iş :cikolata:

Tahin Pekmezli Sütlü Tatlı
(Tarif için isme tıklayın)
attachment.php

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.565
Sağol Lilav aslında tabak kenarında sadiyenin (Ebruli Tırnaklar) konusundan etkilenip ebru deseni yapacaktım ama olmadı :tskler:

Aslı valla nasıl anlatayım ki tahin-pekmez güzeldir ölçüler güzel ayarlanırsa çikolata gibi yenir yani :D

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.565
Hadi ya tüh alıp dene canım ya özendirmeyeyim akşam akşam :tskler:küçük kaseye tahini bir miktar koyuyorsun sonra koyduğun tahinin yarısı kadar pekmez koyuyorsun bir güzel karıştırıyorsun çikolatamsı oluyor ekmeğe sürüp yiyorsun ben bazen kekimin şekeri az olduysa üzerinede döküyorum sos gibi...

Aslı Oktay

Daimi Üye
Tepki
19.322
asli kahvaltidada karisitilip yeniyor onudami bilmiyon canim:benmi:
yok canim ilk kez duydum
Hadi ya tüh alıp dene canım ya özendirmeyeyim akşam akşam :tskler:küçük kaseye tahini bir miktar koyuyorsun sonra koyduğun tahinin yarısı kadar pekmez koyuyorsun bir güzel karıştırıyorsun çikolatamsı oluyor ekmeğe sürüp yiyorsun ben bazen kekimin şekeri az olduysa üzerinede döküyorum sos gibi...

pekmez burda yok kuzum ciddeye gidince alicam orda turk marketinden aliyoruz ama alinca mutlaka denicem cok merak ettim
biz tahini ya sekerle ya da balla ezeriz hic pekmezi duymamistim

hani tahinli balli tarifleri de cok duymustum bu cok ilginc geldi simdi kendimi uzayli gibi hissettim :kahkaha::kahkaha:

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.565
yok canim ilk kez duydum

pekmez burda yok kuzum ciddeye gidince alicam orda turk marketinden aliyoruz ama alinca mutlaka denicem cok merak ettim
biz tahini ya sekerle ya da balla ezeriz hic pekmezi duymamistim

hani tahinli balli tarifleri de cok duymustum bu cok ilginc geldi simdi kendimi uzayli gibi hissettim :kahkaha::kahkaha:

Bende ballı - şekerli olanı bilmiyorum bak ilginçmiş deneyeyim :nk:

Küçük resimdeki gibi katıyorsun büyük resimdeki gibi renk oluyor aklında olsun...

images
TahinPekmez.jpg

Aslı Oktay

Daimi Üye
Tepki
19.322
ay cok guzel gorunuyo :catalbicak::catalbicak::catalbicak:

hadi ya hatta denizli de tahinli balli -tahinli sekerli pide bile yapilir

yalniz kahvaltiya eziceksen canim sekeri su da eritiyosun yoksa tahinde putur putur oluyo

balla ezdiginde kivamini istedigin gibi ayarliyosun :catalbicak:

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.565
ay cok guzel gorunuyo :catalbicak::catalbicak::catalbicak:

hadi ya hatta denizli de tahinli balli -tahinli sekerli pide bile yapilir

yalniz kahvaltiya eziceksen canim sekeri su da eritiyosun yoksa tahinde putur putur oluyo

balla ezdiginde kivamini istedigin gibi ayarliyosun :catalbicak:

O denizli pidesini duymuştum sanırım hatırladım şimdi 55: ballı yada şekerliyi yarın denerim belki merak ettim :catalbicak:

Aslı Oktay

Daimi Üye
Tepki
19.322
dene bakalim begencek misin? valla birgun denizliye yolun duserse kuzum o pideyi yemeden gitme kesinlikle hatta bende denizlide olursam bizzat ismarlamak isterim kuzum yok baska boyle bir tat :1::catalbicak: ay ben aciktim ya:bitter:

Aslı Oktay

Daimi Üye
Tepki
19.322
:gıdık::gıdık::gıdık: bu saatte kilo yapar dicem ama sen zaten zayifsin kuzum valla istiyosan bulabilceksen tarifi yap ama odun atesinde pismezse o kadar tatli olmaz kuzum haberin olsun :tskler:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar