Nk83'Ün Mutfağından Tarifler

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.566
Sağol hayatım teşekkür ederim çok kibarsın :eek:ys:
-------
Aşkolsun zuzu insan arkidişi için çiğ tavuk yer sen mis gibi irmik helvasını senin için yerim demiyon cevap verme duymuyorum seni :lala::lala::lala:

Lilav

Daimi Üye
Tepki
21.987
helvana bayildim hele sunum cok güzel olmus ellerine saglik arkadasim en kisa zamanda yapicam esim cok seviyor irmik helvasini:cikolata:

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.566
Sağol portakallı kurabiyem dene valla çok güzel oluyor...

------------------------------------

attachment.php
attachment.php

Bunların tarifini vermeyeceğim standart irmik helvası tarifi ben bazılarını hazır irmik helvası ile yapmıştım sadece değişik helva sunumları olması açısından paylaşmak istedim...

Kase şeklindekileri kendim uydurmuştum senelerdir yaparım herkes çok beğenir :huhuu:

Çok sevinirim Lilavcım :sirin: bu arada şunu söyleyeyim unutmuşum şimdi geldi aklıma ben kase gibi olan helvayı küçük silikon kalıplara koyuyorum sonra çay bardağını suya batırıp altıyla helvanın ortasına batırıp yavaş yavaş oyuk açıyorum sonra buzdolabına atıyorum soğuyor servis edeceğim zaman dikkatlice çıkartıp dondurmasını koyuyorum hemen servis ediyorum uzun uzun beklerse helva çatlıyor...

Bunları sütlü irmikle de yapabilirsiniz biraz daha koyu kıvamda yapıp kase şekli verebilir içine de çikolatalı dondurma veya çikolata sos koyabilirsiniz...

Lilav

Daimi Üye
Tepki
21.987
Çok sevinirim Lilavcım :sirin: bu arada şunu söyleyeyim unutmuşum şimdi geldi aklıma ben kase gibi olan helvayı küçük silikon kalıplara koyuyorum sonra çay bardağını suya batırıp altıyla helvanın ortasına batırıp yavaş yavaş oyuk açıyorum sonra buzdolabına atıyorum soğuyor servis edeceğim zaman dikkatlice çıkartıp dondurmasını koyuyorum hemen servis ediyorum uzun uzun beklerse helva çatlıyor...
Bunları sütlü irmikle de yapabilirsiniz biraz daha koyu kıvamda yapıp kase şekli verebilir içine de çikolatalı dondurma veya çikolata sos koyabilirsiniz...

valla ben helvayi bir yapayim sekil vermeden esim yer:cikolata: bayilir cünkü ben daha cok un helvasini severim peynirli olani:cikolata:

felisity

Daimi Üye
Tepki
1.778
bunlar ne bunlar ne acıktım gece gece allahım allahım ellerine sağlık emeğine sağlık hepsi birbirinden güzel

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.566
Çok teşekkür ederim beğenmenize sevindim :nk:

zuzu44

Daimi Üye
Tepki
8.685
Sağol hayatım teşekkür ederim çok kibarsın :eek:ys:
-------
Aşkolsun zuzu insan arkidişi için çiğ tavuk yer sen mis gibi irmik helvasını senin için yerim demiyon cevap verme duymuyorum seni :lala::lala::lala:

kıyamam ben sana balım kaymağım keten helvam yerim tabiki bacım benim mutfak kardeşim:D:cikolata:

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.317
Ay teşekkür ederim sağolun :eek:ys: ben irmik helvasını değiştirerek yapmayı daha çok seviyorum bazen iri kıyılmış bademle kavururum veya portakal kabuğu koyarım kuru meyve koyarım yada tepsiye bastırıp şanti ile sıvayıp ceviz falan serperim kare kare dilimlerim resimlerini çektikçe eklerim buraya...
Mutlaka ekle canim.

Valla cok güzel fikir bunu denemek isterim. :huhuu:

Tepki
36
nk83 hemen seninle arkadaş olup sana çaya gelmem lazım ;)))Ama bütün tarifleri yapcan bana...Tek kelimeyle B-A-Y-I-L-D-I-M.. Hepsi birbirinden güzel ve nefis görünüyor eminim tatlarıda öyledir...

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.566
nk83 hemen seninle arkadaş olup sana çaya gelmem lazım ;)))Ama bütün tarifleri yapcan bana...Tek kelimeyle B-A-Y-I-L-D-I-M.. Hepsi birbirinden güzel ve nefis görünüyor eminim tatlarıda öyledir...

Canımsın çok teşekkür ederim umarım yedirme fırsatım olur ne diyeyim...

Lilav

Daimi Üye
Tepki
21.987
nkcim bailirim mücvere yanindada yogurt lu sarimsakli sos ohh :catalbicak:

incitanemtuana

Daimi Üye
Tepki
28.177
ben bu mutfagin icinde yemek alemine dalip gitdim
bakmaya doyamadim
yesem tadlarina doyabilirmiyim acaba :cikolata:
nk canim 10parmaginda 10 marifet benim usta ascim
sen HARIKASIN :nk:
damak tadlarimiz uyuyo
zaten yemem dedigim bir tarif olsa bile
görsel sunumunla istahimi kabartiyo birden:catalbicak:
mutfagin hayirli olsun
bol bereketli ve binbir cesidi barindiran lezzetlerin olsun
takipcinim insaallah:incim:
senden ögrenebilecegim ne cok tarifler pratik bilgiler vardir kim bilir
iyiki varsin:nk:

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.566
Teşekkür ederim maviboncuk

Lilavcım yoğurtlu sarımsak süper oluyor gerçekten birde seviyorsan yoğurda dereotu oh ohhh :catalbicak:

İncitanemtuanam ustam benim teşekkür ederim güzel sözlerin için sende iyiki varsın senin mutfağını dörtgöz beklicem fazla gecikme :sila:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar