Teşekkür ederim çok naziksiniz birşeyler yapmaya çalışıyorum işte sağolun :hulya: görcez bakalım mavişim karamelim beni alan yaşadımı yaşamadımı küçük Derya Baykal gibi oldum valla
Nk83-Örgü Modellerim
Tığişi Bebek Yeleği (anlatımlı)
https://www.hanimefendi.com/kendi-el-emeklerimiz/37599-tigisi-bebek-yelegi-anlatimli.html
Ya anlatmayıda beceremem aslında deneyeyim ys: yanılmıyorsam 65 ilmek başladım (3,5 no'lu şişle) 1 düz 3 ters (tersi düzüde karıştırırım ben ) lastik ördüm.Sonra 1 sıra düz ördüm arkaya geçince 1 ters örüp 3 ilmeği bir aldım şişten çıkartmadan ip doladım aynı yere şişi yine batırarak çıkarttım yani 3 ilmeği keserken 3 ilmek arttırdım bütün sırayı böyle yaparak bitirdim (3 ilmek motif 1 ilmek ters örüldü bitene dek) sonra 2 sıra ip ne taraftaysa o şekilde ördüm.Sonra her ördüğüm ilmekten sonra ipi 2 kere dolayarak arttırdım sıra sonuna kadar böyle gitti 1 ördüm 2 arttırdım yani arkaya dönünce esas ilmekleri yine ördüm ama arttırdığım 2 ilmeği boşa çıkarttım o sırayıda öyle bitirdim. arkasına dönünce yine 2 sıra 1 düz 3 ters örerek bitirdim sonraki sıra yine o çiçek motifine başlamak için 1 sıra düz ördüm yukarıda anlattığım yere dönüp "3 ilmeği bir aldım şişten çıkartmadan ip doladım" şeklinde kol ağzına gelene dek böylece devam ettim...
Küçük bir kare örüp aşamalı olarak eklerim belki...