[panter;392100]Malzemeler:
hamuru icin:
un (göz kararı)
1 yumurta
tuz
su
harcı icin:
250gr az yaglı kıyma
1 orta boy sogan (rendelenmiş)
karabiber tuz (ben nane de koyuyorum)
1 şeker kaşıgı kadar sıvıyag
yogurtlu sos:
yeterli yogurt
istege baglı sarmısak:dövülmüş)
sosu için:
1 yemek kaşıgı margarin
sıvıyag
pulbiber tozbiber salça
Yapılışı:
unu ortası hawuz şeklinde döküyoruz ortasına yumurtayı kırıp tuzunu ekliyip azar azar su ekleyip sert hamur elde ediyoruz.. bezelere ayırıp üzerine nemli bezle kapatıp bekletiyoruz
diger tarafta harç malzemesini karıştırıyoruz.
bezelerimizi (ben oklava kullanıyorum)oklava ile daire şeklinde acıyoruz baklava hamuru kadar ince olmayacak daha sonra şeritler halinde boyuna ve enine kesiyoruz(ben mantı bıcagı kullanıyorum)
kare şeklindeki hamur parcalarının icine yeterli miktarda koyupistedigimiz şekilde kapatıyoruz(ben bohça yapıyoruz daha şık duruyor)bezelerimizin hepsine bu işlemi uyguluyoruz.
bir tencerede yeterli miktarda suyumuzu kaynatıp tuzunu atıyoruz daha sonra mantılarımızı ekliyip pişiriyoruz ben çok yumuşak sevmiyorum 10dk yeterli oluyor.
diger tarafta sarmısaklı yogurdumuzu hazırlıyoruz başka bi kapta sosumuzu hazırlıyoruz
tabagımıza önce mantımızı yogurdumuzu ve sosumuzu ekliyip servis yapıyoruz ben sumaklı seviyorum zevk meselesi
Afiyet olsun
Emeginize saglik kardesim nefis görünüyor.
Elleriniz dert görmesin, emeginize, yüreginize bereket.