16.ci aday hoşseda
KÜMBET PASTA
MALZEMELER
KEK İÇİN
4 YUMURTA
1 SU BARDAĞI ŞEKER
1 YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞ
1 SU BARDAĞI UN
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
6 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
KREMASI İÇİN
1 KİLO SÜT
1 SU BARDAĞI UN
1 SU BARDAĞI ŞEKER
3 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN
1 PAKET VANİLYA
1 ÇAY BARDAĞI DAMLA ÇİKOLATA
ÜSTÜ İÇİN
1 PAKET ÇİKOLATA SOS
2 SU BARDAĞI SÜT
YAPILIŞI
1.YUMURTA VE ŞEKERİ KÖPÜRENE KADAR ÇIRPIN.
2.SIVIYAĞIDA EKLEYİN.UNU KABARTMATOZU,VANİLYAYI KARIŞTIRIP İLAVE EDİN
3.KARIŞTIRIP YAĞLAYIP UNLADIĞINIZ YUVARLAK BORCAM VEYA TEPSİYE DÖKÜN
4.180 DERECE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA PİŞİRİN.
5.KREMASI İÇİN VANİLYA VE MARGARİN HARİÇ DİĞER MALZEMELERİ TENCEREYE ALIN KARIŞTIRARAK PİŞİRİN.
6.KREMA SOĞUYUNCA MİKSERDE 5,10 DK ÇIRPIN.BUZLUĞA ATIP 10 DK KADARDA BUZLUKDA BEKLETİN.
7.BUZLUKDAN ÇIKARIP İÇİNE DAMLA ÇİKOLATAYI İLAVE EDİN.
8.PİŞİP SOĞUYAN KEKİ 2 YE BÖLÜN.
9.KEKİN Bİ PARÇASINI ALIP YUVARLAK BİR CAM KASEYE YERLEŞDİRİN.KEK BAZI YERLERDEN BÜZÜLME YAPARSA Bİ TARAFI İÇE DOĞRU KOYABİLİRSNİZ.
10.HAZIRLADIĞIMIZ KREMAYI KEKİN ÜSTÜNE DÖKÜN.
11.DİĞER PARCA KEKİDE ÜSTÜNE KAPATIP FAZLALIKLARINI KESİN.
12.BİR GECE BUZDOLABINDA BEKLETİN ERTESİ GÜN TABAĞA TERS ÇEVİRİP HAZIRLADIĞINIZ SOĞUMUŞ ÇİKOLATA SOSUNU ÜSTÜNE DÖKÜN.
AFİYET OLSUN