2.Adayımız : Fıstıklım
Fıstıklım..
Malzemeler:
-Pasta keki
-Sade puding
-1 adet muz
-1 paket krem şanti
-1 kucuk kase kabuksuz fıstık
Yapılışı:
*Pasta kekinin altını 2-3 yemek kaşığı sütle ıslatalım..
*Pudingi yazdığı gibi pişirelim.
*Muzu rondodan püre olana kadar geçirelim.
*Puding hafif soğuduğunda,kekin üstüne yayalım,sonra
muzu da ekleyelim nazikce yayalım..
*Kekin diğer parçasını da kapatalım üstüne.
*Hazırladığımız krem şantiyi kekte boşluk kalmayacak şekilde
yayalım..
*En üstüne de muz parçaları,damla çikolata ve rondodan
geçirilmiş fıstık serpiştirelim..
Afiyet olsun..
8.Adayımız : Portakallı pasta
Portakallı pasta
malzemeler(pandispanyası için)
4 yumurta (sarısı ve beyazı ayrı ayrı çırpılacak)
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı kaynar su
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
İç kreması için
2 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 çay bardağı portakal suyu ve ya meyve suyu konsantre olanlardan..
Üzeri için; süt ve 1 paket çikolata sosu (üzerindeki tarife göre hazırlanmış)
Yapılışı:
4 yumurtanın sarısı ve beyazı ayrı kaplara konur ,beyazına 1 su bardağı toz şeker eklenir ve kar haline gelene kadar çırpılır bu sırada 2 yemek kaşığı kadar kaynar su eklerseniz şekeri daha çabuk erir..
ayrı kaptaki yumurta sarısı da çırpılır ve kar haline gelmiş yumurta beyazı ve şekere eklenir ve karıştırılır,daha sonra bu karışıma un ,vanilya ,kabartma tozu eklenir karışımın bir kısmı yağlı kağıt serilmiş tepsiye dökülür ,kalan karışıma kakao eklenir ve karıştırılır daha önceden tepsiye döktüğümüz hamura ilave edilir,önceden 160 derecede ısıttığımız fırında 12 dakika kadar pişirilir..
Pandispanya fırında pişerken,süt portakal suyu ve un bir tencerede pişirilir ve soğumaya bırakılır..
pandispanya piştikten sonra bir süre soğuması beklenir ve daha sonra streç film serdiğimiz derin bir kasenin içine parçalara ayırarak bir kısmı konur,üzerine portakallı muhallebi dökülür ve tekrar parçaladığımız pandispanya konur ve streç film yanlardan üzerine kapatılır ve bastırılır,buzdolabında soğutulur...
Hazır çikolata sosu tarifindeki gibi pişirilir ,dolapta soğuttuğumuz pastanın streç filmi çıkarılır ve düz bir kaba ters çevrilir,hazırladığımız çikolata sosu da üzerine dökülüp istenirse krem şantiyle süslenir.
Afiyet Olsun
Bu 2 tarifi muhakkak deneyeceğimden emin olabilirsiniz.
Hele portakallı vav şimdiden ağzım kamaştı beee:1: