Pastane Açması

cerenimo41

Daimi Üye
Katılım
26 Aralık 2011
Mesajlar
814
Tepki
687
Puan
93
Konum
Bozüyük
MALZEMELER
1 su bardağı sıvı yağ
5 yemek kaşığı toz şeker
4 çay kaşığı tuz
1 adet yaş maya
2 su bardağı su ve süt karışımı (1 bardak süt + 1 bardak su )
aldığı kadar un(kulak memesi kıvamında bir hamur olacak)
Oda ısısında margarin
üzerine sürmek için yumurta sarısı
Çörek otu,susam
yemekler_038.jpg

Süt ve suyu karıştırıp ısıtın(ılıtın),şeker ve tuzu ekleyin,karıştırın.Ocaktan alıp sütün sıcaklığını kontrol edin.Sıcak olursa maya tutmaz,ılık olmasına dikkat edin ve mayayı karıştırın. ve 5-10 dakikakadar bekletin,mayalansın,sütün üstünde kabarcıklar oluşucak.Sonra diğer malzemeleri ekleyip hamuru güzelce yoğurun ve 20dakika dinlendirin.Beklemeden sonra hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizde açın.Oda ısısındaki margarinden kaşık yada bıçak yardımı ile alıp hamurun açmış olduğunuz yüzeyini yağlayın.Hamuru iki ucundan ters yönlere burarark uçları birleştirin.Ortadaki boşluk,delik biraz geniş olsun,çünkü kabarıcaklar.Açmaları yaptıktan sonra 20-30 dakika bekletin. hafif ısıtılmış fırındada bekletebilirsiniz,daha çabuk kabarıyorlar.Son işlem olarak üstlerine yumurta sarısını sürüp çörekotu vaya susam ile süsleyin.180 derece ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun
 

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.547
Tepki
84.197
Puan
113
Konum
İstanbul
Ben pastane poğaçası olsun açması olsun bayılırım bu da güzel gözüküyor denemek lazım paylaşım için teşekkürler cerenimo41 :foto:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst