
Alıntı
MALZEMELER
3 adet yufka
1 su bardağı süt
yarım su bardağı sıvı yağ
1 yumurta
3 adet haşlanmış patates
1 küçük soğan
maydanoz
tuz,karabiber,kırmızı biber
YAPILIŞI
Soğan yağda kavrulup içine haşlanmış patatesler ilave konup birlikte
sotelendikten sonra,maydanoz ,tuz ve biberler ilave edilip
ocaktan alınır.
Diğer tarafta geniş bir kaba süt ,sıvı yağ ve yumurtanın beyazı konup karıştırılır
Yufkalar sekiz eşit üçgen parçalara bölünüp içine ,süt ,yağ ve yumurta karışımından sürülür
patatesli içten konup rulo yapılır ve üzerine yumurta sarısı sürülüp
çörek otu ve susamla süslenir.180 derecelik fırında
kızarana kadar pişirilir
Afiyet Olsun