
Patatesli Poğaça
Malzemeler:
125 Gram Tereyağı
1 Çay Bardağı Yoğurt
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Yumurta Sarısı
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Paket Kabartma Tozu
Un
İç malzeme:
2 Adet Haşlanmış Patates
1 Çay Bardağı Kaşar Peyniri
Karabiber, Tuz
Hazırlanışı:
İlk önce patatesler haşlanıp ezilir.
İçine, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiber ilave edilir.
(Hamur için )
Daha sonra oda sıcaklığındaki tereyağı ve diğer malzemeler karıştırılır.
Ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
Hamurdan parçalar kopartılıp yuvarlanır.
İçine patates koyulup kapatılır.
İlk önce yumurta akına, sonra galete ununa batırılır.
Isıtılmış 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirilir.
Kaynak :lezzetavcisi