Patatesli Poğaça

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.530
Tepki
84.176
Puan
113
Konum
İstanbul
patatesli-pogca.jpg


Patatesli Poğaça

Malzemeler:

125 Gram Tereyağı
1 Çay Bardağı Yoğurt
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Yumurta Sarısı
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Paket Kabartma Tozu
Un

İç malzeme:

2 Adet Haşlanmış Patates
1 Çay Bardağı Kaşar Peyniri
Karabiber, Tuz

Hazırlanışı:

İlk önce patatesler haşlanıp ezilir.

İçine, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiber ilave edilir.

(Hamur için )
Daha sonra oda sıcaklığındaki tereyağı ve diğer malzemeler karıştırılır.

Ele yapışmayan bir hamur elde edilir.

Hamurdan parçalar kopartılıp yuvarlanır.

İçine patates koyulup kapatılır.

İlk önce yumurta akına, sonra galete ununa batırılır.

Isıtılmış 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirilir.
Kaynak :lezzetavcisi

 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst