Perdeli poğaça tarifi

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.531
Tepki
84.176
Puan
113
Konum
İstanbul
erdeli-poğaça_1099b127-8618-4269-9eb0-1c07df126df5_14_A6BDD408-71EF-4A62-9CD2-082E09C6E8F1.jpg


Perdeli poğaça tarifi

Malzemeler

Hamuru için
1 su bardağı ılık süt
Yarım paket yaş maya
1 yumurta 100 gr tereyağı, eritilmiş
Tuz
Aldığı kadar un

İç harcı için
3 yemek kaşığı zeytinyağı
150 gr beyaz peynir
4-5 dal pırasa

Üzeri için
1 yumurta sarısı

Yapılışı

Pırasayı ince doğrayıp zeytinyağında kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. İçine peynir ufalayıp karıştırın. Mayayı sütün içinde eriyinceye kadar karıştırın. Yumurta, tereyağı, tuz ve aldığı kadar un ekleyip yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakın. Hamurdan parçalar kopartıp unlanmış tezgâhta elinizle açın. Açtığınız hamurun yarısına bıçakla çizikler yapın. Diğer tarafa iç malzemeden yerleştirin ve çizikli tarafa doğru sararak kapatın. Tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

ekolay
 

ZiLeY

Daimi Üye
Katılım
4 Nisan 2011
Mesajlar
2.026
Tepki
1.845
Puan
113
Yaş
37
Konum
EsK
poağcayı cok severim her türünü denemek lazım bu tarifide
 

p@g

Daimi Üye
Katılım
5 Ağustos 2010
Mesajlar
1.357
Tepki
1.123
Puan
113
Konum
;)
Klasik poğaça görüntüsünden farklı, güzel.
Emeğine sağlık.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst