
Perdeli poğaça tarifi
Malzemeler
Hamuru için
1 su bardağı ılık süt
Yarım paket yaş maya
1 yumurta 100 gr tereyağı, eritilmiş
Tuz
Aldığı kadar un
İç harcı için
3 yemek kaşığı zeytinyağı
150 gr beyaz peynir
4-5 dal pırasa
Üzeri için
1 yumurta sarısı
Yapılışı
Pırasayı ince doğrayıp zeytinyağında kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. İçine peynir ufalayıp karıştırın. Mayayı sütün içinde eriyinceye kadar karıştırın. Yumurta, tereyağı, tuz ve aldığı kadar un ekleyip yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakın. Hamurdan parçalar kopartıp unlanmış tezgâhta elinizle açın. Açtığınız hamurun yarısına bıçakla çizikler yapın. Diğer tarafa iç malzemeden yerleştirin ve çizikli tarafa doğru sararak kapatın. Tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.
ekolay