Pırasalı, peynirli kabak böreği (Milföyden)

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.549
Tepki
84.199
Puan
113
Konum
İstanbul
P%C4%B1rasal%C4%B1+Peynirli+Kabak+B%C3%B6re%C4%9Fi_2.jpg


Pırasalı, peynirli kabak böreği

1 adet orta boy kabak
3-4 yemek kaşığı pırasa
3-4 yemek kaşığı beyaz peynir
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı taze veya 1 çay kaşığı kuru maydanoz
1 yemek kaşığı taze veya 1 çay kaşığı kuru dereotu
4 yaprak milföy
Tuz, karabiber


İlk olarak önceden ısınması için fırını 180°C ye ayarlayın. Doğradığınız kabakları 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile marine edin. Milföy yapraklarının üzerine kenarlardan birer cm. kalacak şekilde, ince ince dilimlediğiniz kabağın ardından pırasa dilimlerini yerleştirin.

P%C4%B1rasal%C4%B1+Peynirli+Kabak+B%C3%B6re%C4%9Fi.jpg



Baharat ve peynir ile süsleyin. Kenarları kızarana kadar, kontrollü olarak, 15-20 dk. fırınlayın.


Kaynak:sutumesarellemekarisma
 
H

Hera

Misafir
Leiziz görünüyor eminim tadıda bir okadar enfestir Milföyden Eşim yapar çeşitLi börekLer bunu da söyLeyeceğim kocişime Teşekkürler
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst