
Pırasalı, peynirli kabak böreği
1 adet orta boy kabak
3-4 yemek kaşığı pırasa
3-4 yemek kaşığı beyaz peynir
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı taze veya 1 çay kaşığı kuru maydanoz
1 yemek kaşığı taze veya 1 çay kaşığı kuru dereotu
4 yaprak milföy
Tuz, karabiber
İlk olarak önceden ısınması için fırını 180°C ye ayarlayın. Doğradığınız kabakları 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile marine edin. Milföy yapraklarının üzerine kenarlardan birer cm. kalacak şekilde, ince ince dilimlediğiniz kabağın ardından pırasa dilimlerini yerleştirin.

Baharat ve peynir ile süsleyin. Kenarları kızarana kadar, kontrollü olarak, 15-20 dk. fırınlayın.
Kaynak:sutumesarellemekarisma