Pırasalı ve etli poğaça

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.549
Tepki
84.199
Puan
113
Konum
İstanbul
Pırasalı ve etli poğaça

rasalı-ve-etli-Poğaça_12f0a8b9-90d6-4712-bf85-1384701f1942_14_E6459EAD-89A1-41AA-BAFE-DFC6A7592EB4.jpg


Hamuru için

2 su bardağı süt
1 su bardağı ayçiçek yağı
2 yumurta
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

İç harcı için

3 pırasanın beyaz kısımları
200 gr kuşbaşı dana eti
Zeytinyağı
Kırmızı pul biber
Tuz, karabiber

Üzeri için

Çörek otu
Kırmızı pul biber

Hamuru için gerekli malzemeleri derin bir kapta yoğurun. Streç filme sarıp 1 saat mayalanmaya bırakın. İç harcı için pırasayı ince dilimleyip zeytinyağında soteleyin. Dana etini ilave edip kavurun. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde açın. içine hazırladığınız harçtan paylaştırıp üzerini kapatın. Kenarlarını iyice yapıştırıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve kırmızı pul biber serperek 170 derece fırında pişirin. Ilık servis yapın.

Alıntı
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst