kuseyen
Daimi Üye
canim benim cok guzel bir is.emeyine saglik.insallah sen de saglicakla alirsin bebeyini kollarina
canim benim cok guzel bir is.emeyine saglik.insallah sen de saglicakla alirsin bebeyini kollarina
ALLAHIMA EMANETSİN arişcim aman kendine dikkat et ilk 3 ay ondan sonrası ALLAHIN İZNİYLE kolay olur.... :bebecik:bebecik:bebecik
20.HAFTA
Nihayet yolu yarıladınız. Rahim üst siniri göbeğiniz hizasındadır. Tiroid bezinin çok çalışması nedeniyle normalden daha fazla terliyor olabilirsiniz. Beliniz artık kalça ve omuzlarınızdan daha kalındır.
Bebeğin tırnak, saç ve kirpik oluşumu tamamlanmıştır, bu dönemde yapılacak bir ultrasonografik incelemede organları rahatlıkla seçilebilir. Vücudunun büyük bir kısmı lanuga olarak adlandırılan yumuşak ve tüylü bir tabaka ile kaplıdır.
Bu haftada doğumdan sonra 5 yaşına kadar devam edecek olan hızlı beyin olgunlaşması başlar. Bebeğin koku, tat, işitme, görme ve dokunma duyuları iyice aktif olmaya başlar.
Bebek anne karnında uyku ve uyanıklık dönemlerine girer.Rahim yüksekliği göbek hizasındadır. Anne, bebek hareketlerini hissetmeye başlar.
BOY: 25.5 cm KİLO: 300 gr
17. HAFTA
İştahınız gittikçe düzelmektedir. Düşük korkusu oldukça azalmış , doğum ise bir hayli uzaktadır. Yükünüz henüz ağır değildir,hareketleriniz çok kısıtlanmamıştır.Yavaş yavaş hareketlerini dinleyerek çocuğunuzla kabaca bir iletişim kurabilirsiniz. Gebelik büyüdükçe elini karnınıza koyarak çocuk hareketlerini eşiniz de hissedebilir.
Eklemlerde gevşeme artarak devam etmektedir. Yataktan önce oturup sonra el ve kollarınızın yardımıyla ayağa kalkınız. Dengesiz ve ağır yükler taşımayınız. Yerden bir şey alırken belden eğilmeden diz çökerek alınız. Raflardan iki elinizle ulaşamadığınız yüksekliklerdeki eşyalara uzanmaya (özellikle tek elle) çalışmayınız.
Bebeğin cilt altı yağ depoları bu gebelik haftasından itibaren hızla artmaya başlar. Bebek ve plasenta bu haftada yaklaşık aynı boyutlardadır. Bebeğin emme, yutma ve göz kırpma refleksleri de bu gebelik haftalarında ortaya çıkar. Bebeğin kemiklerinde kalsiyum depolama işlemi hızlanır. Parmağını emebilir.Bu haftada bebeğin minicik kalbi günde 30 lt (1.5 kova dolusu kadar) kan pompalar.
BOY: 13 cm KİLO: 140 gr
Bu arada dün kurutmadan kuruyan çamaşırları alırken göbeğimin üzerine sele gelmiş. Nasıl ağrı yaptı biran anlatamam. Bazen çok sorumsuz davranıyorum-kizgin-kizgin
Öyle hayatım, henüz tekmelerini hissetmediğimden sanırım :ilknur:
Tekmeleri atmaya başlasın anlarım anyayı konyayı
Of bilmiyorum ki canım ya Çikolata fazla yemiyorum aslında canım pek istemiyor Ekşiler daha hoşuma gidiyo, acılar falan; ma yarın ultrasona gitmeden önce muhakkak çikolata depolucam
Sabah eşim elini karnıma koydu,sanki bişiler dalgalanıyor diyor-hmm-hmm O der demez kesildi tabii
benimki bugün 11 hafta oldu,zeka testi yaptıranlar var mı acaba,nasıl yapılıyor ,karından su mu alıyorlar