Resimli bugün yaptığımız yemekler.Hamileler giremez

okypete

Daimi Üye
Tepki
19.396
zeytinyağlı patlıcanlı iç pilav
dsc00344p.jpg

okypete

Daimi Üye
Tepki
19.396
okycim pilavin tarifini veririmisin hayatim bir ara nefis gözüküyor :cikolata:

tatlım şöyle ,
patlıcanları küp küp kızarttım yağda. diğer yanda iç pilavı yaptım. 2 ye 3bardak pirinçle. 2 soğankavurdum. zeytinyağında soğanlar ve domates kavrulduktan sonra ılık suda beklettiğim pirinci süzüp ekledim. yenibahar tarçın kimyon,şeker kırmızı ve karabiber tuz ekledim. dereotu koydum 2 buçuk 3 brdak kadarda su koydum.patlıcanları katıp normal pilav gibi pişirdim
bun kuş üzümü ve çam fıstığıda konurda bu sefer koymadım. nedense böyle daha seviyorum..

okypete

Daimi Üye
Tepki
19.396
ayyy.. cancazım tavuk harika görünüyor.tarifini alabilirmiyim zahmet olmazsa :sirin:
canım. tavuk etini kuşbaşı doğruyorum. bir yandan kabakları ince ince uzun julyen doğruyorum. soğan sarımsakları doğruyorum. havuçta konur ama evde yoktu. oda jülyen doğranır. soğanları piyazlık doğruyoruum. Wok tavada harlı ateşte bunların hepsini sıvıyağda karıştırarak pişiriyorum. tuzunu biberinide ekliyorum. sonra bir kahve fincanı sudaa b. nişastasını bir çorba kaşığı eritiyorum. ve pişmeye yakın bunuve soya sosunu katıyorum. birde curryve zencefilde konur ama ben koymadım.vede altını kapatıyorum.
ben bu iki yemeğide çok beğendim oky
eline sağlık
bende bugün tavuk yapacam:nk:
sağol canım. sanada şimdiden afiyet olsun
harika görünüyor bu arada patates püresi süt ve yağla yapılıyor dimi okypetecim
teşekkürler.
evet tatlım. birde ben biraz rende kaşar ekledim.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar