KraLiçe
Daimi Üye
oyy harika görünüyor açureyi çok severim ellerine sağlık canım:ask:
Ellerine saglik canim hic asure sevmedigim halde canim cekti:nk:
sevmem canim tatli tuzlu hosuma gitmez birde meyveler yumusak gelir agzima findiklar bdemler sert tuhaf olurum
Heee sen öyle kastettin. :utandim:kiz bugday falan normal tuzlu yemeklerde oluyor ya ondan
Ellerine sağlık nefis görünüyor
ben bunu pekmezli yapmak istiyorum nasıl yapabilirmmm pekmezi ne zamna katıcammmUzun zamandir canim cekiyordu.
Artik yapma zamani dedim ve yaptim.
Asure
1, 5 su bardagi asurelik bugday
Yarim su bardagi kurufasulye
Yarim su bardagi nohut
10- 15 adet kuru kayisi
Yarim su bardagi kuru üzüm
7- 8 adet kuru incir
2 su bardagi seker
Iri cekilmis ceviz yada findik ici
Tarcin
Nohut ve kuru fasulyeyi geceden isliyorum.
Bugdayida ayni sekilde sicak su ile geceden isliyorum.
Nohut ve kuru fasulyeyi üzüreni iki parmak gecek kadar su koyup, düdüklüde 30- 35 dakika kaynatiyorum.
Bugdayi tencerede üzerini 4 parmak gececek kadar su koyup, yumusayana kadar kaynatiyorum.
Kayisi ve inciri zar büyüklügünde kesiyorum.
Kayisi ve kuru üzümü üsütünü iki parmak gecen suyu ekleyip tencerede 10- 15 dakika kaynatiyorum.
Büyükce bir tencereye kaynatilmis nohut ve fasulyeyi, bugdayi ve kuru meyveleri sulariyla beraber ekliyorum.
Tencerenin altini orta hararetli isiya getirip,
kaynamaya baslayinca sekerini ilave ediyorum.
Orta isida 10-15 dakika kaynatiyorum.
Altini kapatip kuru inciri ekliyorum.
Sonra tarcin ve ceviz (findik ici) ile servis yapiyorum.
Konunada yazdim, elbet yapanlar daha iyi bilir ama nette baktim seker ile beraber ekleniyormus.