Şekerpare
Daimi Üye
Bol bol yeşillik kullanarak yaptığım mercimek köftesini sizlerle paylaşmak istedim.3-4 gün önce annem ve ablama misafirliğe gitmiştik.Ailece tuzlu,ekşili şeylere bayılırız.Gitmeden önce yapıp onlara götürmek istedim.Fazla yoğuramasamda, yeşillikleri küçük küçük doğrayamasamda tadı çok beğenildi :ask:
Malzemeler
1 Bardaki kirmizi mercimek
2 bardak bulgur
3 kasik salca
1 cay bardagi zeytinyagi
kirmizi biber
karabiber
pulbiber
Nane
Kuru sogan,2-3 diş sarımsak
Taze sogan,maydanoz ve dereotu
Tuz
Limon
Nar ekşisi
Servis için
Marul ve roka
Yapılışı
1 su bardağı kırmızı mercimeği yıkayıp 1 litre su ile ateşe koyun.( Ben düdüklüde pişirdim) Mercimekler ezilip hafif sulu kalıncaya kadar kaynatın ve ocağı kapatın. (bütün suyunu çekerse köfteler kuru olur)
2 su bardağı ince bulguru mercimeklerin üzerine ilave edin, kapağını kapatarak mercimekler şişene kadar (30-45 dakika) bekletin.
Bu arada kuru soğanları yemeklik doğrayarak bir tavaya alın. bir çay bardağı zeytin yağ ile soğanları öldürün. Biber salçasını ve domates salçasını ekleyin.Dövülmüş sarımsağı da ekleyin.Karabiberi ve dilediğiniz kadar pulbiberi de ekleyip karıştırın. son olarak 1 çay bardağı sıcak suyu tavaya ilave edip 1-2 taşım kaynatın.
Bu karışımı bulgur ve mercimek karışımına ekleyin. tüm malzemeyi karıştırıp kabın üzerini tekrar kapatın.Yeşil soğanı yıkayıp doğrayın. Maydanozu ve dereotunu da aynı şekilde yıkayıp kıyın. Bunları bir kenara koyun.
Karışıma tuz ekleyin ve güzelce yoğurun.Limon,nar ekşisi ve daha sonra kenarda bekleyen yeşillikleri ekleyin. 2-3 dakika daha yoğurun. (köfte harcınız sulu gelirse bir miktar daha ince bulgur ekleyip suyu çekmesini sağlayabilirsiniz)harçtan cevizden az büyük parçalar koparıp avucunuzun içinde şekil verin. Servis tabağına marul veya roka dizip köfteleri üzerlerine yerleştirin.
Malzemeler
1 Bardaki kirmizi mercimek
2 bardak bulgur
3 kasik salca
1 cay bardagi zeytinyagi
kirmizi biber
karabiber
pulbiber
Nane
Kuru sogan,2-3 diş sarımsak
Taze sogan,maydanoz ve dereotu
Tuz
Limon
Nar ekşisi
Servis için
Marul ve roka
Yapılışı
1 su bardağı kırmızı mercimeği yıkayıp 1 litre su ile ateşe koyun.( Ben düdüklüde pişirdim) Mercimekler ezilip hafif sulu kalıncaya kadar kaynatın ve ocağı kapatın. (bütün suyunu çekerse köfteler kuru olur)
2 su bardağı ince bulguru mercimeklerin üzerine ilave edin, kapağını kapatarak mercimekler şişene kadar (30-45 dakika) bekletin.
Bu arada kuru soğanları yemeklik doğrayarak bir tavaya alın. bir çay bardağı zeytin yağ ile soğanları öldürün. Biber salçasını ve domates salçasını ekleyin.Dövülmüş sarımsağı da ekleyin.Karabiberi ve dilediğiniz kadar pulbiberi de ekleyip karıştırın. son olarak 1 çay bardağı sıcak suyu tavaya ilave edip 1-2 taşım kaynatın.
Bu karışımı bulgur ve mercimek karışımına ekleyin. tüm malzemeyi karıştırıp kabın üzerini tekrar kapatın.Yeşil soğanı yıkayıp doğrayın. Maydanozu ve dereotunu da aynı şekilde yıkayıp kıyın. Bunları bir kenara koyun.
Karışıma tuz ekleyin ve güzelce yoğurun.Limon,nar ekşisi ve daha sonra kenarda bekleyen yeşillikleri ekleyin. 2-3 dakika daha yoğurun. (köfte harcınız sulu gelirse bir miktar daha ince bulgur ekleyip suyu çekmesini sağlayabilirsiniz)harçtan cevizden az büyük parçalar koparıp avucunuzun içinde şekil verin. Servis tabağına marul veya roka dizip köfteleri üzerlerine yerleştirin.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.