Sizce Görücü Usulü Evlilik...

Sizce Görücü Usulü Evlilik...

• Olumlu yanlarida var bence

Kullanılan: 22 62,9%
  • Kesinlikle karsiyim, ölürüm daha iyi

Kullanılan: 1 2,9%
  • Kendi baslarina evlenenlerin evliliklerine bakmanizi tavsiye ederim

Kullanılan: 6 17,1%
  • Sacma hangi Yüzyilda yasiyoruz

Kullanılan: 5 14,3%
  • Annemin babamın zamanında sevgimi vardı be..

Kullanılan: 1 2,9%

• Kullanılan toplam oy
    35

sementha

Daimi Üye
Tepki
3.398
eskiden çok revaçta olan fakat günümüzde etkisini iyice yitirmiş olan bir evlenme şekli ..halen görücü usulüyle evililikler devam ediyor fakat kişiler daha çok tanışarak sevevrek evlenmeyi tercih ettiğinden dolayı etkisini kaybetmeye başladı..bundaki öne sürülen gerekçelerden çoğu tanıma sürecini kişinin kendi seçmesi kendi tanıyıp beğenisine yönelik bir beraberliği başlatabilmektir..fakat işin ilginç yanı ve dikkatimi çeken bir gerçekse bu görüşü çürütürcesine tanışarak ve sözde birbirini tanıyarak yapılan eviliklerin daha kısa süreli ve daha temelsiz olması...görücü usülü evliliklerde süren uzun süreli evililiklerin bu tarz evlilikte çok ender görülmesi...bende severek evlendim allahıma şükür halen devam etmekte ama bu benim bu konu hakkındaki gözlemlemelerim açıkçası...

maren

Daimi Üye
Tepki
1.426
evlilik olayı tamamen kısmet bence.görücü usulü yada tanışarak evlenmek hiç farketmez.evlilik her haliyle zor zaten.çıkarak evlenenler de evlendikten sonra anlaşamayabiliyor.yada görücü usulü evlenip çok mutlu olanlar var.bunu önceden bilemez insan.sadece görücü usulü evliliklerde alışmak biraz daha zor olabilir..

elma şekeri

Daimi Üye
Tepki
1.278
ben severek evlendim.. görücü usulüne karşı değilim...evlilik kısmet işi, kimin kısmetinde kim varsa görücü usulü yada başka bir şekilde evleniyo.... Yıllarca görüşen, biribirini seven insanların 9 yıllık ilişki sonrasında evlenip, 1 sene içinde boşandıklarına şahit oldum.
Önemli olan insan olmaları, aile kavramına değer vermeleri ve evliliğin nedemek olduğunu bilmeleri gerekir diye düşünüyorum...

tatlıpozan

Daimi Üye
Tepki
3.215
Görücü usulü evliliklere karşı değilim fakat tanımaları lazım çiftlerin..Görücü usulü olup da mutlu olan çok çift gördüm.Severek evlenen fakat geçinemeyip ayrılan çiftler de tanıdım ..
İlla görücü usulu olsun da demiyorum illaki sevgili olsunlar sonra evlensinler de demiyorum...
Bu tamamen uyumu yakalamaktır..:eek:

Rüya

Daimi Üye
Tepki
1.128
bana göre kısmet işi ama
görücü usulü ile evlenince insanlar daha iyi anlaşabiliyorlar
yani benim gördüğüm kadarıyla akrabalarım genelde görücü usulü evlendiler ve şimdi çok çok mutlulular allah bozmasın mutluluklarını...

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.485
Kesinlikle kısmet işi. Birbirini severek evlenenler de boşanabiliyorlar. Yani Allah ne yazdıysa ne yaşamamız gerekiyorsa onu yaşarız bence.

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.064
aslında aşkta olsa görücü usulüde olsa evlilik kumar gibi bişey bence hiç belli olmuyor

Es_se

Daimi Üye
Tepki
22.496
olumlu yonlerı var
genclık kendı kafasına hareket etmeye basladıgınan berı bosanmalar tırmanısa gectı
ıslamıyet bıseyı buyuruyorsa bunda muhakak bı hayır vardır

SILA

Daimi Üye
Tepki
3.185
benim şimdiki aklım olsaydı kesinlikle görücü usulüyle evlenmezdim çünkü eşimle karekterimiz birbirine zıttı hiç bir konuda uzlaşamazdık anlaşarak evliliği tercih ederdim

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar