Malzemeler
• 4 Yufka
• 1 Kutu Konserve Bezelye
• 300 Gr yada yarım kilo Kuşbaşı Doğranmış Et
• 1 Soğan
• 2 Kaşık tereyağ
• 1 Adet Havuç
• 1 Adet patates
• Kekik, Tuz vs…
Beşamel sos:
• 2 Su Bardağı Süt
• 2 Çorba Kaşığı Un
• 2 Kaşık Margarin
• 1 Bardak Kaşar rendesi
YAPILIŞI:
Etleri yağla suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz. Suyunu çekmeye başladığında doğranmış soğanı ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
daha sonra etlerin üzerine çıkacak kadar suyu ilave ediyoruz.Doğradığımız havucuda ekleyip 5 dk pişiriyoruz daha sonra bezelyelerimizi ekliyoruz.Sebzeler pişmeye yüz tutunca baharatları ekleyip 1 taşım kaynatıyoruz..
Yufkaları üst üste serip 6 parçaya ayırıyoruz. İki üçgen parçayı üst üste koyup bir kaseye oturtuyoruz. İçine hazırladığımız ve suyunu süzdüğümüz içten ekleyip,yufkaların dışta kalan parçalarını etlerin üzerine kapatıyoruz.Daha sonra ters çevirerek tepsiye yerleştiriyoruz.

Beşamel Sos için margarini eritip,unu ilave ederek karıştırıyoruz. Un sararmaya başladığında,sütü ilave ediyoruz,çırparak muhallebi kıvamına gelene kadar pişiryoruz.(dilerseniz hazır satılan beşamel sos'dan 1 paket kullanabilirsiniz) Ateşten alarak yufkaların üzerine gezdirip, kaşar rendesi serpiyoruz.

250 derece Fırına atıp kızartıyoruz.Mükemmel bir lezzeti var kızlar mutlaka deneyin derim.Etden hoşlanmayanlar tavuk ilede yapabilirler...
AFİYET OLSUN....

• 4 Yufka
• 1 Kutu Konserve Bezelye
• 300 Gr yada yarım kilo Kuşbaşı Doğranmış Et
• 1 Soğan
• 2 Kaşık tereyağ
• 1 Adet Havuç
• 1 Adet patates
• Kekik, Tuz vs…
Beşamel sos:
• 2 Su Bardağı Süt
• 2 Çorba Kaşığı Un
• 2 Kaşık Margarin
• 1 Bardak Kaşar rendesi
YAPILIŞI:
Etleri yağla suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz. Suyunu çekmeye başladığında doğranmış soğanı ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
daha sonra etlerin üzerine çıkacak kadar suyu ilave ediyoruz.Doğradığımız havucuda ekleyip 5 dk pişiriyoruz daha sonra bezelyelerimizi ekliyoruz.Sebzeler pişmeye yüz tutunca baharatları ekleyip 1 taşım kaynatıyoruz..
Yufkaları üst üste serip 6 parçaya ayırıyoruz. İki üçgen parçayı üst üste koyup bir kaseye oturtuyoruz. İçine hazırladığımız ve suyunu süzdüğümüz içten ekleyip,yufkaların dışta kalan parçalarını etlerin üzerine kapatıyoruz.Daha sonra ters çevirerek tepsiye yerleştiriyoruz.

Beşamel Sos için margarini eritip,unu ilave ederek karıştırıyoruz. Un sararmaya başladığında,sütü ilave ediyoruz,çırparak muhallebi kıvamına gelene kadar pişiryoruz.(dilerseniz hazır satılan beşamel sos'dan 1 paket kullanabilirsiniz) Ateşten alarak yufkaların üzerine gezdirip, kaşar rendesi serpiyoruz.

250 derece Fırına atıp kızartıyoruz.Mükemmel bir lezzeti var kızlar mutlaka deneyin derim.Etden hoşlanmayanlar tavuk ilede yapabilirler...
AFİYET OLSUN....
