1.HAMARAT ADAYIMIZ VE TARIFI
MUHALLEBILI HAVUCLU TART
Uploaded with
Tart hamuru
125gr yumuşak margarin
Yarım çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri
Vanilya-Kabartma tozu
2,5 su bardağı un
Muhallebisi
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı şeker
1 yumurta sarısı
Vanilya
Havuçlu iç
2 büyük havuç (rende)
1 çay bardağı şeker
2 çorba kaşığı fındık yada ceviziçi
Yapılışı
Havucu şekerle kavurun suyu bitince fındıkiçi yada ceviziçini koyun.Muhallebi için tüm malzemeleri sürekli karıştırarak pişirin en son vanilya ekleyin.Tartın malzemelerini yoğurup yağlanmış küçük tart kalıplarına paylaştırın kürdanla delikler açıp önce muhallebiden koyun sonra şekerli havucu koyup üzerine kalan hamurdan kafes yapın 180 derecelik fırında pişirin.Pudra şekeri serperek servis yapın.
Not :Havuç yerine balkabağı yada elma gibi malzemeler koyabilirsiniz...