Şekerpare
Daimi Üye
Bu böreğin basitliğine de lezzetine de inanamayacaksınız. Su böreği gibi lezzetli ama pişmesi dahil 20 dakikada da hazır oluyor.
Aniden gelen misafirler ve pazar kahvaltıları için ideal bir tarif.

Malzemeler
3 yufka
1 kase beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
1 yumurta
1 bardak süt
1 çay kaşığı kabartma tozu
Teflon tavamızı çiçekyağıyla biraz yağlayıp bir yufkayı kenarları dışarı taşacak şekilde güzelce seriyoruz. Bir kapta çırptığımız yumurta, süt ve kabartma tozu karışımımızla yufkayı güzelce ıslatıyoruz. Üzerine ikinci yufkayı buruşuk bir halde ama dışarı taşmayacak şekilde seriyoruz. Yine karışımımızla ıslatıp bir kase peyniri ve maydonozu güzelce serpiştiriyoruz. Üzerine üçüncü yufkayı seriyor ve tekrar ıslatıyoruz. Birinci yufkanın dışa taşan kenarlarıyla yufkanın üzerini kapatıyor ve kalan sütlü karışımımızı da üzerine sürüyoruz. Orta ateşte pişmeye bırakıyoruz. Yaklaşık 7-8 dakika sonra böreğimizin bir tarafı pişmiş oluyor. Bir tepsi ya da kapak yardımıyla böreğimizin üstte kalan tarafını alta getirip iki tarafının da pişmesini sağlıyoruz. İşte bu kadar basit!
Afiyet olsun.