Tava Böreği

Şekerpare

Daimi Üye
Tepki
20.502

Bu böreğin basitliğine de lezzetine de inanamayacaksınız. Su böreği gibi lezzetli ama pişmesi dahil 20 dakikada da hazır oluyor.
Aniden gelen misafirler ve pazar kahvaltıları için ideal bir tarif.

tava-b%C3%B6re%C4%9Fi.jpg

Malzemeler
3 yufka
1 kase beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
1 yumurta
1 bardak süt
1 çay kaşığı kabartma tozu

Teflon tavamızı çiçekyağıyla biraz yağlayıp bir yufkayı kenarları dışarı taşacak şekilde güzelce seriyoruz. Bir kapta çırptığımız yumurta, süt ve kabartma tozu karışımımızla yufkayı güzelce ıslatıyoruz. Üzerine ikinci yufkayı buruşuk bir halde ama dışarı taşmayacak şekilde seriyoruz. Yine karışımımızla ıslatıp bir kase peyniri ve maydonozu güzelce serpiştiriyoruz. Üzerine üçüncü yufkayı seriyor ve tekrar ıslatıyoruz. Birinci yufkanın dışa taşan kenarlarıyla yufkanın üzerini kapatıyor ve kalan sütlü karışımımızı da üzerine sürüyoruz. Orta ateşte pişmeye bırakıyoruz. Yaklaşık 7-8 dakika sonra böreğimizin bir tarafı pişmiş oluyor. Bir tepsi ya da kapak yardımıyla böreğimizin üstte kalan tarafını alta getirip iki tarafının da pişmesini sağlıyoruz. İşte bu kadar basit!
Afiyet olsun.

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
84.192
Biz bunu çok yaparız fırın böreğinden daha lezzetli oluyor bence sağol canım harika gözüküyor...

flamingo görüyormusun resmi ben görüyorum şu anda çünkü...

attachment.php

Ekli dosyalar

• tava-b%C3%B6re%C4%9Fi.jpg
    tava-b%C3%B6re%C4%9Fi.jpg
    23,1 KB · Görüntüleme: 117

flamingo

Daimi Üye
Tepki
6.628
görüyorum canım şimdi..bu şekil hiç denemedim bi ara bu şekilde yapayım.harika görünüyo şeker..

ZiLeY

Daimi Üye
Tepki
1.845
ayy cok basıtmıs yaa en kısa zamanda denıcem gercekten yakında fırına hıc gerek kalmıcak :D

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar