Ustrumca mı eltilerim sizinkilere çok yakın konçe den ama ben KoçilarlıyımAa köyler çok yakın, bizim de ustrumca
Ustrumca mı eltilerim sizinkilere çok yakın konçe den ama ben KoçilarlıyımAa köyler çok yakın, bizim de ustrumca
Ben hiç gitmedim oraları hiç bilmiyorum ama gitmeyi çok isterimm. İnşallah bir gün nasip olurUstrumca mı eltilerim sizinkilere çok yakın konçe den ama ben Koçilarlıyım
İnşaallah Allah gönlüne göre versin ben şimdi vatandaşlık çabasındayım bizden geçti de çocuklar faydalansın bariBen hiç gitmedim oraları hiç bilmiyorum ama gitmeyi çok isterimm. İnşallah bir gün nasip olur
Yok göçmen değiliz de ben denemeyi seviyorum genelde ..bulgurla bı TV programında görmüştüm...pirinçle de yapıyorum ikisini de sevdim ben@Cheesecake büryanı mı? Göçmenmiyiz diye sormak geldi içimden bu arada biz büryanı pirinçle yaparız genelde bulgur da iyi bir seçenekmiş
Diyete uygun şeeetttimmmmAy bune vicdanısz
Şahane gözüküyoryaaaa
Aaa ne güzel...çok teşekkür ederim canım pirincle de yapmıştım...orjinal tarifte kuzu da kullanılıyor sanırımBiz bunu pirinç pilavıyla yapıp adına kapama diyoruzzzz bayramın ilk günü illa yapılır evde. Ellerine sağlık canım m
Çok teşekkür ederim canımEllerine sağlık
Kuzu ile olunca kapama tavukla olunca büryan kapama yufkayla da yapılır yufkasız daAaa ne güzel...çok teşekkür ederim canım pirincle de yapmıştım...orjinal tarifte kuzu da kullanılıyor sanırım
Yufkalı degişikmiş onu duymadım hiç denemek lazım bu şekilde pratik de bı yemekKuzu ile olunca kapama tavukla olunca büryan kapama yufkayla da yapılır yufkasız da
Pirinç ve tavuk tepsiyle fırına atılır suyu hafif çektiğinde üzerine yufka döşersin börek gibi atarsın fırına adı olur kapama
Valla açıkçası ben pek yapmadım desem yalan değil benim eşim severdi rahmetli de çocuklar pek sevmezdi o yüzden yapmadım ama rahmetli annem çok yapardı yapar yapar atardı peçka'yaYufkalı degişikmiş onu duymadım hiç denemek lazım bu şekilde pratik de bı yemek
ben yemediğim için detay bilmiyorum öyle yapıyordu sanırım annem bir de annem pilavını soğanlı yapıyorduAaa ne güzel...çok teşekkür ederim canım pirincle de yapmıştım...orjinal tarifte kuzu da kullanılıyor sanırım
Büryan soğanlı olur zaten soğan koymazsam pilavdan farkı kalmaz ki ona lezzetini veren soğandırben yemediğim için detay bilmiyorum öyle yapıyordu sanırım annem bir de annem pilavını soğanlı yapıyordu
Büryan bizdede pirincle olur bayramda yaparlar yengeler falan@Cheesecake büryanı mı? Göçmenmiyiz diye sormak geldi içimden bu arada biz büryanı pirinçle yaparız genelde bulgur da iyi bir seçenekmiş
Evet bayram sabahları olur büryan,su pidesi,samısa ve tatlı ile birlikteBüryan bizdede pirincle olur bayramda yaparlar yengeler falan
Keske eski bayramlar olsa,herkes birlikte otursa sofrayaEvet bayram sabahları olur büryan,su pidesi,samısa ve tatlı ile birlikte
Çok güzel misafir yemeği olur eline saglikMalzemeler
Üzeri için
- 1 paket tavuk but
- 2 bardak bulgur
- 1 adet soğan
- 1 adet biber
- Sıvı yağ
- Domates sos (tercihen )
- 2 tatlı kaşığı salça
Hazırlanışı
- 7-8 adet sivri biber
- 6 adet çeri domates
- Tuz
- Öncelikle butlarımızı haşlıyoruz.
- Tavada soğan ve biberi kavuruyoruz.
- Bulgur,salça, domates sosu ve tuz ekleyip az kavuruyoruz.
- Tepsiye bu pilavı yayıp üzerine haşlanmış butları koyuyoruz.
- Domates ve biberleri diziyoruz.
- Üzerini örtecek kadar tavuk suyu ekliyoruz.
- Tavuklarin üzerine kızarması için salça sürebiliriz.
- Fırına veriyoruz 180 derecede yaklaşık 20 dakika kadar suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Deneyeceklere afiyet olsun .Ekli dosyayı görüntüle 38510Ekli dosyayı görüntüle 38511
Teşekkür ederim.evet pilavı yemeği bir aradaÇok güzel misafir yemeği olur eline saglik