Tavuk Büryan

OP
Cheesecake

Cheesecake

cok üzgünüz şu boş dünyaya ne çok anlam yükledik
Katılım
18 Aralık 2022
Mesajlar
2.821
Tepki
15.461
Puan
113
Yaş
36
Konum
Denizli
@Cheesecake büryanı mı? Göçmenmiyiz diye sormak geldi içimden :) bu arada biz büryanı pirinçle yaparız genelde bulgur da iyi bir seçenekmiş :)
Yok göçmen değiliz de ben denemeyi seviyorum genelde ..bulgurla bı TV programında görmüştüm...pirinçle de yapıyorum ikisini de sevdim ben :kalp: :kalp:
 
OP
Cheesecake

Cheesecake

cok üzgünüz şu boş dünyaya ne çok anlam yükledik
Katılım
18 Aralık 2022
Mesajlar
2.821
Tepki
15.461
Puan
113
Yaş
36
Konum
Denizli
Biz bunu pirinç pilavıyla yapıp adına kapama diyoruzzzz❤️ bayramın ilk günü illa yapılır evde. Ellerine sağlık canım m❤️❤️❤️
Aaa ne güzel...çok teşekkür ederim canım :kalp:pirincle de yapmıştım...orjinal tarifte kuzu da kullanılıyor sanırım
 

Teyzos

Sitenin Hikaye Yazarı
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
30 Mayıs 2013
Mesajlar
3.235
Tepki
5.791
Puan
113
Konum
Netcen ziyarete mi gelcen :)
Aaa ne güzel...çok teşekkür ederim canım :kalp:pirincle de yapmıştım...orjinal tarifte kuzu da kullanılıyor sanırım
Kuzu ile olunca kapama tavukla olunca büryan :) kapama yufkayla da yapılır yufkasız da:)
Pirinç ve tavuk tepsiyle fırına atılır suyu hafif çektiğinde üzerine yufka döşersin börek gibi atarsın fırına adı olur kapama :)
 
OP
Cheesecake

Cheesecake

cok üzgünüz şu boş dünyaya ne çok anlam yükledik
Katılım
18 Aralık 2022
Mesajlar
2.821
Tepki
15.461
Puan
113
Yaş
36
Konum
Denizli
Kuzu ile olunca kapama tavukla olunca büryan :) kapama yufkayla da yapılır yufkasız da:)
Pirinç ve tavuk tepsiyle fırına atılır suyu hafif çektiğinde üzerine yufka döşersin börek gibi atarsın fırına adı olur kapama :)
Yufkalı degişikmiş onu duymadım hiç denemek lazım :) bu şekilde pratik de bı yemek
 

Teyzos

Sitenin Hikaye Yazarı
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
30 Mayıs 2013
Mesajlar
3.235
Tepki
5.791
Puan
113
Konum
Netcen ziyarete mi gelcen :)
Yufkalı degişikmiş onu duymadım hiç denemek lazım :) bu şekilde pratik de bı yemek
Valla açıkçası ben pek yapmadım desem yalan değil benim eşim severdi rahmetli de çocuklar pek sevmezdi o yüzden yapmadım ama rahmetli annem çok yapardı yapar yapar atardı peçka'ya :)
 

Teyzos

Sitenin Hikaye Yazarı
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
30 Mayıs 2013
Mesajlar
3.235
Tepki
5.791
Puan
113
Konum
Netcen ziyarete mi gelcen :)
Ölenlere Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun hayatın kanunu bu doğum ve ölüm insanlar için emir büyük yerden şimdi saolsunlar kardaşlarım anam-babam yok artık sen varsın dediler şimdi her bayram sabahı bendeler hazırlarım yemekleri gelirler
 

sulisim

Bonibon...
Katılım
18 Aralık 2022
Mesajlar
2.209
Tepki
11.842
Puan
113
Yaş
43
Konum
Konya
Malzemeler

  • 1 paket tavuk but
  • 2 bardak bulgur
  • 1 adet soğan
  • 1 adet biber
  • Sıvı yağ
  • Domates sos (tercihen )
  • 2 tatlı kaşığı salça
Üzeri için

  • 7-8 adet sivri biber
  • 6 adet çeri domates
  • Tuz
Hazırlanışı

  1. Öncelikle butlarımızı haşlıyoruz.
  2. Tavada soğan ve biberi kavuruyoruz.
  3. Bulgur,salça, domates sosu ve tuz ekleyip az kavuruyoruz.
  4. Tepsiye bu pilavı yayıp üzerine haşlanmış butları koyuyoruz.
  5. Domates ve biberleri diziyoruz.
  6. Üzerini örtecek kadar tavuk suyu ekliyoruz.
  7. Tavuklarin üzerine kızarması için salça sürebiliriz.
  8. Fırına veriyoruz 180 derecede yaklaşık 20 dakika kadar suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Deneyeceklere afiyet olsun .Ekli dosyayı görüntüle 38510Ekli dosyayı görüntüle 38511
Çok güzel misafir yemeği olur eline saglik
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst