Tavuklu patlıcanlı yufkadan pide ("5 malzeme 1 Tarif" yarışmasının birincisi )

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.106
Tepki
83.494
Puan
113
Konum
İstanbul
Lbaa21.jpg


Tavuklu ve Köz Patlıcanlı Yufkadan Pide
(2 kişilik)

1,5 yufka
Islatmak için sıvıyağlı su (az miktarda)

İçi için
2 patlıcan
2 parça tavuk göğüs eti
1 tane büyük soğan
1 kırmızı biber
1 tatlı kaşığı salça
Az maydanoz -kurutulmuş vardı 2 tutam serptim
Tuz,karabiber,pulbiber az köri

Üzerine: Kaşar rendesi ve kırmızı biber

Sürmek için :Tereyağ

Kaseler için : Dereotu ve yoğurt karışımı

Yapılışı

* İlk olarak patlıcanları közleyip sıvıyağ ve tuzla karıştırın.


* Tavuk sote için soğanı ve kırmızıbiberi küçük karelere bölüp hafifçe kavurun ve minik doğranmış tavukları ekleyin. Kendi suyunu çekene kadar kavurduktan sonra salçayı ve baharatlarını ekleyin. Altını kapattıktan sonra da kıyılmış maydanozu ekleyip soğumaya bırakın.

* Tam yufkayı üçgenler olacak şekilde 4 parçaya bölün. İlk yufkaya bolca sıvıyağlı suyla ıslatın ve ikinci yufkayı da onun üzerine koyun. Resimde görüldüğü üzere kenarlarını almadan 2-3 kere sigara böreği gibi sarın sonrada öndeki parçayı içeri kıvırın. Bir nevi pide şekli verin yani.


* Hazırlanan yufkaya ilk önce közlenmiş patlıcanı paylaştırıp yayın. Onun üzerine de tavuk soteyi paylaştırıp fırınlayın. Kenarları kızarınca üzerine kaşar peyniri rendesi
pulbiber ve kırmızıbiber parçalarını yerleştirip kaşar eriyene kadar pişirin. Fırından çıkar çıkmaz da pidenin her yanına tereyağ sürün.

* Çanakları yapmak için kalan yarım yufkadan 6 tane kare kesin. Silikon kalıbın tersini yağlayıp 2 tane yufkayı çaprazlama üst üste koyun. Kenarları kızarana kadar fırınlayıp soğuyunca da içlerine dereotlu yoğurt koyup servis tabağına alın


Afiyet olsun :)
 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
:kupa::kupa::kupa:
birinciligin hayirli olsun mutfak periilicem
ellerine emegine saglik
görür görmez beni herseyiyle cezbeden bir lezzet oldu
yapan ellerin dert görmesin
hak etdin tatlim:huhuu:
 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.106
Tepki
83.494
Puan
113
Konum
İstanbul
Teşekkür ederim sağolun beğenmenize çok mutlu oldum oylarıyla destek olan ve güzel yorumlarını esirgemeyen herkese çok teşekkür ederim :huhuu:
 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.106
Tepki
83.494
Puan
113
Konum
İstanbul
Ahududu teşekkür ederim denemenizide isterdim çok değişik bir lezzet oldu...
 

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Nk cım Ellerine emeğine sağlık canım harika bir tarifti gördüğüm gibi hayran kalmıştım tarifinr ve oyumuda sana vermiştim Tekrar tebrik ediyorum canımcım birinciliği haketmiştin birtanem
 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.106
Tepki
83.494
Puan
113
Konum
İstanbul
Teşekkür ederim sağolun canlarım benim...

Dersena o kadarda zahmetli değil inanki 1. yaptığımda nasıl bişey çıkacağını bilmediğim için tarife biraz lodoslama daldım o yüzden zaman aldı ama bir daha yapsam şipşak bitiririm...
 

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
41
Konum
Almanya
o rozetler sana cok degilmi birazda bana yolla:sutarafa:
saka bir yana hayirli olasun birinciligin
 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.106
Tepki
83.494
Puan
113
Konum
İstanbul
o rozetler sana cok degilmi birazda bana yolla:sutarafa:
saka bir yana hayirli olasun birinciligin


Öyle valla 3 tane sığmadığı için boşta kalan rozetim var onları severek devredebilirim yani :dans sağol canım hepimiz birinciyiz çok güzel tarifler çıktı ortaya hepimizin ellerine sağlık...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst