Tavuklu patlıcanlı yufkadan pide ("5 malzeme 1 Tarif" yarışmasının birincisi )

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.837
Puan
113
Konum
İstanbul
attachment.php


Tavuklu patlıcanlı yufkadan pide
(2 kişilik)

1,5 yufka
Islatmak için sıvıyağlı su (az miktarda)


İçi için
2 patlıcan
2 parça tavuk göğüs eti
1 tane büyük soğan
1 kırmızı biber
1 tatlı kaşığı salça
Az maydanoz -kurutulmuş vardı 2 tutam serptim
Tuz,karabiber,pulbiber az köri

Üzerine: Kaşar rendesi ve kırmızı biber


Sürmek için :Tereyağ

Kaseler için : Dereotu ve yoğurt karışımı

Yapılışı
Patlıcanları közleyip sıvıyağ ve tuzla karıştırdım.Soğanı ve kırmızıbiberi küçük karelere böldüm hafif kavurdum

sonra minik doğradığım tavukları ekledim kendi suyunu çekene kadar kavurdum salça ekledim iki çevirip baharatını ekledim
altını kapatıp maydanoz serptim.

1.yufkayı 4 parçaya böldüm (üçgen olarak) ilk yufkaya elimle bolca sıvıyağlı su ile ıslattım ikinci yufkayıda onun üzerine koydum.
Kenarlarını almadan 2-3 kere sigara böreği gibi sardım sonra öndeki parçayı içeri kıvırdım resimdeki gibi pide şekli verdim.

İlk önce közlenmiş patlıcanı paylaştırıp yaydım onun üzerinede tavuğu paylaştırıp fırınladım.Kenarları kızarınca üzerine kaşar rendesi
pulbiber ve kırmızıbiber parçaları yerleştidim kaşar eriyene kadar daha pişirdim

Kalan yarım yufkadan 6 tane kare kestim silikon kalıbın tersini yağlayıp 2 tane yufkayı koydum kenarları kızarana kadar fırınladım soğuyunca
içlerine dereotlu-yoğurt koyup servis tabağına aldım...



attachment.php


Yarışmaya katıldığım tarifteki malzemelerden birde bunu yapmıştım mutfağıma koymuşum ama buraya koymayı unutmuşum :tskler:

Çıtır yufkalı patlıcan ezmeli tavuk

5 malzeme 1 tarif yarışmasında yaptığım pidede kullanılan malzemelerle yapmıştım yufkaları ince kesip fırınladım ortasına patlıcan beğendi koyup tavuklu karışımı (daha az salçalısı) hafif kaşarla fırınladım beğendinin ortasına koydum...



 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.837
Puan
113
Konum
İstanbul
Yorumlar için teşekkür ederim
 

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.396
Puan
113
:sok:Görüntü harika nk'm..Tadıda kesinlikle harikadır.
Yapan ellerine sağlık canım benim:eek:
 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.837
Puan
113
Konum
İstanbul
Sağol Şahmaran :hhhhhh: tadı güzeldi gerçekten denerseniz beğeneceğinizi düşünüyorum :dusun:
 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.837
Puan
113
Konum
İstanbul
Sağol nutellam enteresandı gerçekten :D yarışmada malzemeler anketle seçilmişti ne denk gelirse onu yaptık :hihi:
 

Sol yanım

Artık herkes gibisin
Katılım
18 Ocak 2018
Mesajlar
829
Tepki
1.035
Puan
93
Konum
düşler ülkesi
Lbaa21.jpg


Tavuklu ve Köz Patlıcanlı Yufkadan Pide
(2 kişilik)

1,5 yufka
Islatmak için sıvıyağlı su (az miktarda)

İçi için
2 patlıcan
2 parça tavuk göğüs eti
1 tane büyük soğan
1 kırmızı biber
1 tatlı kaşığı salça
Az maydanoz -kurutulmuş vardı 2 tutam serptim
Tuz,karabiber,pulbiber az köri

Üzerine: Kaşar rendesi ve kırmızı biber

Sürmek için :Tereyağ

Kaseler için : Dereotu ve yoğurt karışımı

Yapılışı

* İlk olarak patlıcanları közleyip sıvıyağ ve tuzla karıştırın.


* Tavuk sote için soğanı ve kırmızıbiberi küçük karelere bölüp hafifçe kavurun ve minik doğranmış tavukları ekleyin. Kendi suyunu çekene kadar kavurduktan sonra salçayı ve baharatlarını ekleyin. Altını kapattıktan sonra da kıyılmış maydanozu ekleyip soğumaya bırakın.

* Tam yufkayı üçgenler olacak şekilde 4 parçaya bölün. İlk yufkaya bolca sıvıyağlı suyla ıslatın ve ikinci yufkayı da onun üzerine koyun. Resimde görüldüğü üzere kenarlarını almadan 2-3 kere sigara böreği gibi sarın sonrada öndeki parçayı içeri kıvırın. Bir nevi pide şekli verin yani.


* Hazırlanan yufkaya ilk önce közlenmiş patlıcanı paylaştırıp yayın. Onun üzerine de tavuk soteyi paylaştırıp fırınlayın. Kenarları kızarınca üzerine kaşar peyniri rendesi
pulbiber ve kırmızıbiber parçalarını yerleştirip kaşar eriyene kadar pişirin. Fırından çıkar çıkmaz da pidenin her yanına tereyağ sürün.

* Çanakları yapmak için kalan yarım yufkadan 6 tane kare kesin. Silikon kalıbın tersini yağlayıp 2 tane yufkayı çaprazlama üst üste koyun. Kenarları kızarana kadar fırınlayıp soğuyunca da içlerine dereotlu yoğurt koyup servis tabağına alın


Afiyet olsun :)
Eşime yapayım çok sever böreği :) eline sağlık
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst