Tavuklu ve Köz Patlıcanlı Yufkadan Pide
(2 kişilik)
1,5 yufka
Islatmak için sıvıyağlı su (az miktarda)
İçi için
2 patlıcan
2 parça tavuk göğüs eti
1 tane büyük soğan
1 kırmızı biber
1 tatlı kaşığı salça
Az maydanoz -kurutulmuş vardı 2 tutam serptim
Tuz,karabiber,pulbiber az köri
Üzerine: Kaşar rendesi ve kırmızı biber
Sürmek için :Tereyağ
Kaseler için : Dereotu ve yoğurt karışımı
Yapılışı
* İlk olarak patlıcanları közleyip sıvıyağ ve tuzla karıştırın.
* Tavuk sote için soğanı ve kırmızıbiberi küçük karelere bölüp hafifçe kavurun ve minik doğranmış tavukları ekleyin. Kendi suyunu çekene kadar kavurduktan sonra salçayı ve baharatlarını ekleyin. Altını kapattıktan sonra da kıyılmış maydanozu ekleyip soğumaya bırakın.
* Tam yufkayı üçgenler olacak şekilde 4 parçaya bölün. İlk yufkaya bolca sıvıyağlı suyla ıslatın ve ikinci yufkayı da onun üzerine koyun. Resimde görüldüğü üzere kenarlarını almadan 2-3 kere sigara böreği gibi sarın sonrada öndeki parçayı içeri kıvırın. Bir nevi pide şekli verin yani.
* Hazırlanan yufkaya ilk önce közlenmiş patlıcanı paylaştırıp yayın. Onun üzerine de tavuk soteyi paylaştırıp fırınlayın. Kenarları kızarınca üzerine kaşar peyniri rendesi
pulbiber ve kırmızıbiber parçalarını yerleştirip kaşar eriyene kadar pişirin. Fırından çıkar çıkmaz da pidenin her yanına tereyağ sürün.
* Çanakları yapmak için kalan yarım yufkadan 6 tane kare kesin. Silikon kalıbın tersini yağlayıp 2 tane yufkayı çaprazlama üst üste koyun. Kenarları kızarana kadar fırınlayıp soğuyunca da içlerine dereotlu yoğurt koyup servis tabağına alın
Afiyet olsun