Turk kahvesi nasil yapilir? :(

D

d.melek

Misafir
Kizlar bu konuyu acmak icin yemekler bolumunde icecekler isimi baslik bulamadigim icin buraya acdim.
Ben Azeriyim.Turk kahvesi pisirmek istedim,ama beceremedim.daha dogrusu galiba becerdim ama kopuyu alinmadi.ne kadar kaynattimsada kopurmedi.sizce neden ola bilir?

kSo

Daimi Üye
Tepki
5.908
bir kahve tiryakisi olaraktan

canım ben böyle yapıyorum

önce kahve taze olmalı missss gibi kokusu olmalı sonra kulladıgın su soguk olmalı önce suyu koy sonra kahve bunun nedeni kahveyi suya özleşene kadar karıştırmak zorunda kalıyorsun daha iyi birde her fincana 1 tatlı kaşıgı kahve ve kullanacagın fincanla su ekle sonra kısık ateşte pişir üzerindeki ilk köpüğü al fincanına koy sonra köpürür azar azar fincana dök 1 taşın daha kaynasın yine dök ve unutma dökerken fincana cezveyi dik tut dahada köpürsün diye

ayyyyyyyyyyy canım çekti

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.486
bir kahve tiryakisi olaraktan

canım ben böyle yapıyorum

önce kahve taze olmalı missss gibi kokusu olmalı sonra kulladıgın su soguk olmalı önce suyu koy sonra kahve bunun nedeni kahveyi suya özleşene kadar karıştırmak zorunda kalıyorsun daha iyi birde her fincana 1 tatlı kaşıgı kahve ve kullanacagın fincanla su ekle sonra kısık ateşte pişir üzerindeki ilk köpüğü al fincanına koy sonra köpürür azar azar fincana dök 1 taşın daha kaynasın yine dök ve unutma dökerken fincana cezveyi dik tut dahada köpürsün diye

ayyyyyyyyyyy canım çekti

Öyle bir anlattın ki benim bile çekti :kptmya:

gülbin

Daimi Üye
Tepki
2.180
canım ben cezveye 1 fincan su 1 tatlı kaşığı dolu dolu kahve 2 çay kaşığıda şeker atıorum..kısık ateşte pişiriyorum.bir defa köpüğünü alıorum fincanlara eşit olara dağıtıyorum.sonra tekrar kabarınca fincana dolduruyorum.yalnız kahveyi sadece ocağa koyarken bir defa karıştıracaksın bir daha karıştırmaman gerek..çok karıştırdıysan ondan da köpüksüz olmuş olabilir.

Şahmaran.

Admin
Admin
Tepki
50.397
Ben Türk Kahvesini hep Mehmetefendi kahvesinden yaparım..
Hele birde taze taze ise bu kahve deymeyin tadı ve keyfine..
Ben kahve ölçülerini şu şekilde tutuyorum..
2 Kişilik orta şekerli kahve için...
2 tatlı kaşığı türk kahvesi
2 küp şeker,eğer küp şeker kullanmıyorsanız,1 buçuk şeker kaşığı ile toz şeker katıyorum.

Ben Türk kahvesi için bakır çezve kullanıyorum
cezve-2.jpg

ve ocağın en küçük gözüne,en kısık şekilde pişiriyorum..Amaç burada zaten Türk kahvesi ne kadar yavaş yavaş pişerse tadı da bir o kadar güzel olur.
Kaynmasına yakın zaten köpürüyor ve sen fincanlara 1'er kaşık köpükten koyduktan sonra,kaynayınca hemen ateşten al ve fincanlara yavaş yavaş kahveni doldur birtanem..
Teferruatı çok fazla olsada inan böyle yapılınca kahvenin tadına doyum olmuyor:icelim:
Uff bee canım istedi valla:icelim:

Kristen Stewart

Daimi Üye
Tepki
49.270
Ben de şah ve gülbin gibi yapıyorum

ama kahveden sanırım bazen çok köpürüyo bazen de köpüğü ara ki bulasın,

Ama memlekete gidince havasındsn mı kahvesinden mi suyundan mı bilmiyorum

ne köpürüyo anlatamam size

fincan yarı yarıya köpük oluyo:D

Şahmaran.

Admin
Admin
Tepki
50.397
Memleket havası her anlamda değiştiği gibi kahvenin köpüğünüde etkiliyor dimekki Fındığım-ayse
Valla kehveyi sevenler klübü derneği başkanı olarak,çok güzel kahve yaparım valla:icelim:

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.064
bende fincan başına 1 tatlı kaşığı kahve 2 küp şeker 1 fincan su koyuyorum bi karıştırıp ateşe koyuyorum zaten köpüğü çıkıyo sonra köpüğü alıp altını kısıyorum biraz sonra kaynıyo tam taşmak üzereyken ocaktan alıp fincanlara koyuyorum misss gibi içiyorummmm:D

OP
G

guzelcem

Misafir
Malzemeler
Kahve, şeker, cezve, fincan, çay kaşığı, ocak.

Uyarılar
Öncelikle kahveyi pişirip ocaktan alana kadar başka hiçbir işle uğraşmamanız gerekmektedir. Çünkü kahve sizin bir anlık gafletinizden faydalanıp taşmak için fırsat kollamaktadır. Zaten tarifin en zor kısmı da burası. Buna dikkat ettikten sonra gerisi kolay.

Tarif
Nefis bir Türk Kahvesi hazırlamak için sadece 2 dakika yeterlidir.

* İçme suyunu fincanla ölçerek cezveye koyun (kalitede su etkendir).
* Her fincan için iki çay kaşığı kahve (5 gr), iki çay kaşığı şeker ilave edin (şeker arzuya göre).
* Kısık ateşte kahve ve şekeri iyice karıştırın.
* Bir süre sonra kabaran köpüğü fincanlara pay edin.
* Kalan kahveyi bir taşım daha pişirin ve fincanlara boşaltın.
* Türk Kahvesi sunulurken yanında su verilmesi âdettir. İçilen su ağzı kahve lezzetine hazırlar,
Evet hepsi bu kadar. Kolay görünebilir ama sakın aldanmayın yoksa benim gibi ocağı 3 kere silmek durumunda kalırsınız. Afiyet olsun. :teytey:

OP
G

guzelcem

Misafir
ömrüm TÜRK KAHVESİ yapmakla geçdi:) kahvenin köpüğüde muhabbeti de bol olması dileğiyle canlarım afiyet olsun. (_)? (_)? (_)? (_)? (_)? (_)? (_)? (_)? (_)? (_)? (_)? (_)? (_)? (_)? (_)? benden sizlere kadifemsi tadı bol köpüklü kahve içinde fallarınıza bakayım iyi fal bakarım...

derin deniz

Daimi Üye
Tepki
405
kızlar cok güzel tarıf etmısler canım cektı:D ifaden de ne kadar kaynattıysam köpürmedı dıyorsun haklısın ne kadar cok kaynarsa köpügü kesılır köpüksuz olmasının nedenlerınden bırıde cok kaynamasıdır

derin deniz

Daimi Üye
Tepki
405
ömrüm TÜRK KAHVESİ yapmakla geçdi:) kahvenin köpüğüde muhabbeti de bol olması dileğiyle canlarım afiyet olsun. (_)? (_)? (_)? (_)? (_)? (_)? (_)? (_)? (_)? (_)? (_)? (_)? (_)? (_)? (_)? benden sizlere kadifemsi tadı bol köpüklü kahve içinde fallarınıza bakayım iyi fal bakarım...

süperrr banada bak diyecegım ama nasıl?

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar