Yardımcı olursanız fikirlerinizle sevinirim Hanımefendiler

incitanemtuana

Daimi Üye
Tepki
28.177
ben isvicrede dogdum büyüdüm
müslüman olmayanlarla ic ice yasadim sayilir
ama karsilikli saygimiz hep sonsuz oldu
hep anlayisla karsiladik birbirimizi
ikramlarda bulunduk
yedik yedirtdik
icimiz sine sine
günah oldugunu bende düsünmüyorum
birbirinin inancina saygi duymak ve göstermek en önemlisi bence
egerki samimiyetinden eminsen bir sakinca yok almanda bence
yok eger diilsen dedigin gibbi alipta atmak daha güünah sanirim
ozaman uygun bir dille durumu izah etmen daha mantikli

OP
RAVA

RAVA

Daimi Üye
Tepki
687
Yemek ıstememnı anlıyorum ama onlar da soyle bır bılınc var kı senın yemedıgını bıldıgın bırseyı sana ıkram etmezler.Zaten sende soylemıssın ıcınde yok ama evden getırıyorlar dıye.Ama yememe sebebın abdestsız olmaları ıse sanırım sırf bu yuzden bunu yememekle onları kırman gercekden uzuntu verıcı.

Bırcok dısarıdan gelen urunu evımıze alıyoruz.O zaman dusunuyormuyuz kı bunlar ımal edılırken calısanlar abdest almayan ınsanlar dıye?

Ama soyle dersen kı bu gayet mantıklı.Evde pısırdıklerı seylerın ıcınde olmasa da pişirdiklerı kapta vs de bıze uygun olmayan seyler olabılır.O zaman eyvallah.

Benım daha once yasadıgım yerde sık sık guzel havalarda barbeku yapılırdı.Herkez katılırdı ama bız mumkun oldugunca katılmazdık.Her ne kadar bıze ıkram edılecek olanlar helal olsa da onların yedıklerının pıstıgı ızgarada pısecek ve bu bıze uygun gelmezdı.Bakdık katılmıyor olmamız onları kırıyor bızde et yemedıgımızı soyledık.Boylece hem katılıp onların gonullerını alıyor hemde onlardan yemıyerek kendı ıcımızı rahat tutuyorduk...

TŞK Ederim kedijik...
dediğin gibi aynı kapta pişio sonucta öle bi durumda var..bide niyeti öenmli insanın ben sonucta dısardan bişe alırken müslüman bi insanın dinimize uygun şekilde yaptıgına inanarak alıyorum.ama bu durumda biliyorum ki dinimize uygun şekilde yapılmayada bilir...bile bile alıp yemekte tereddüt ediyorum ama artık daha farklı bakmaya calısıcam sanırım-hmm

LiLi

Daimi Üye
Tepki
12.556
Konunun içeriğini okuyunca şaşırdım bir de ikram edilenleri abdestsiz pişirildiği için almak istememenize daha da çok şaşırdım.
İçinde domuz yağı olduğu için almak istememenizi anlarım zaten karşınızdaki farklı dinden kişi de anlar ve saygı duyar ama abdestsiz pişirilmesi konusu bana abartılı bir tepki yada fazla ince elemek gibi geldi.

Yine de karar sizin kararınız..

''Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) "Tarımsal Üretim ve Tohumculuk" konusunda yaptığı araştırmaya göre, Türkiye, karpuz tohumunu Amerika’dan, domates tohumunu Fransa, ABD ve Hollanda’dan, lahana tohumunu Almanya ve Hollanda’dan, turşuluk hıyar tohumunu ABD’den satın alıyor.''

Bu bilgiye göre size sadece biber yemenizi tavsiye edebilirim sadece biberimiz yerli çünkü..

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.319
Ne verdiklerine bagli, icinde haram birsey olmadigini biliyorsan yada onlara sorarak emin olabilirsin bence al.
Alamadigin zamanda nedenini belirtirsen bence seni anlayacaklardir, sonucta herkesin inanca saygi duymasi gerekiyor.

denizkızı

Daimi Üye
Tepki
1.899
ben isvicrede dogdum büyüdüm
müslüman olmayanlarla ic ice yasadim sayilir
ama karsilikli saygimiz hep sonsuz oldu
hep anlayisla karsiladik birbirimizi
ikramlarda bulunduk
yedik yedirtdik
icimiz sine sine
günah oldugunu bende düsünmüyorum
birbirinin inancina saygi duymak ve göstermek en önemlisi bence
egerki samimiyetinden eminsen bir sakinca yok almanda bence
yok eger diilsen dedigin gibbi alipta atmak daha güünah sanirim
ozaman uygun bir dille durumu izah etmen daha mantikli

katılıyorum canım benim :) ben de belçika'dayım uzun yıllardır,saygı olduktan sonra her sorun çözülüyor

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar